Ustrajniji od promjena zakona

Revizorska kuća HLB inženjering proslavila 25 godina uspješnog rada

Edi Prodan

Zlatko Mičetić, Kristina Krivičić Ugrin i Ana Krivičić

Zlatko Mičetić, Kristina Krivičić Ugrin i Ana Krivičić

Kad smo startali, slobodno mogu reći da su to bila teška, ma »čupava« vremena. Ali ustrajali smo na našem putu koji je istovremeno značio naš razvoj, ali i razvoj odgovornosti poslovanja hrvatskih privrednih subjekata, istaknula je Ana Krivičić u svom prisjećanju na početke rada



RIJEKA Najznačajnija riječka revizorska kuća, HLB inženjering proslavila je u riječkom HNK Ivana pl. Zajca 25 godina uspješnog rada.


Svoje početke vezuje uz 1993. godinu kad ju je utemeljila, u sličnim poslovima već tada iskusna, Ana Krivičić, da bi razvoj tvrtke kasnije nastavila njezina kći Kristina Krivičić Ugrin te je početkom tisućljeća iz obiteljskog posla prerasla u jednu od značajnijih hrvatskih ustanova takve vrste, u tvrtku koja broji četrdesetak visokoobrazovanih stručnjaka.


– Kad smo startali, slobodno mogu reći da su to bila teška, ma »čupava« vremena. Ali ustrajali smo na našem putu koji je istovremeno značio naš razvoj, ali i razvoj odgovornosti poslovanja hrvatskih privrednih subjekata, istaknula je Ana Krivičić u svom prisjećanju na početke rada.




S obzirom na njihov broj, početaka su se iz tog vremena prisjetili i brojni te večeri okupljeni riječki gospodarstvenici.


Danas je na čelu tvrtke Kristina Krivičić Ugrin koja je od početka novog milenija preuzela njezino upravljanje. Ujedno to je i vrijeme značajne ekspanzije, permanentnog, specijalističkog obrazovanja i stvaranja ugleda jedne od najpozvanijih organizacija u Hrvatskoj kad su poslovi revizije u pitanju.


Nagradu i posebno priznanje za četvrt stoljeća ustrajnog i uspješnog poslovanja Kristini Krivičić Ugrina predao je Zlatko Mičetić, viši stručni savjetnik HGK-a ŽK-a Rijeka.


– Revizorske tvrtke su ona završna točka koja potvrđuje kako je poslovanje usklađeno s važećim propisima, kako je sve po zakonu. Iznimno je to odgovoran i težak posao tako da je opstati četvrt stoljeća u uvjetima stalnih promjena zakona uistinu velik uspjeh, istaknuo je Mičetić.


Ono što je također bila posebitost ove proslave, činjenica je da se vlasnica Krivičić Ugrin nije opredijelila za klasično darivanje gostiju, već je svaki uzvanik dobio ulaznicu za – sjajnu baletnu predstavu »Rossini Cards«. Proslavi 25 godina revizorska kuća HLB inženjering, koja je značajni doprinos dala i u modernom oblikovanju tvrtke Novi list, odazvali su se između ostalih i dekan Ekonomskog fakulteta dr. Alen Host, ravnatelj KBC-a Rijeka dr. Davor Štimac kao i predsjednica općinskog suda u Rijeci Vesna Katarinčić.