Zadovoljni sporazumom o suradnji

Reformisti: “Park za pse u Kastvu realiziran uz očekivanu dozu šlampavosti, ali bit će popravljen”

Portal Novilist.hr

Foto arhiva

Foto arhiva

U 2019. godini očekuju daljnje unapređenje komunalne službe i otklanjanje svih nedostataka parka za pse



KASTAV Kastavski Reformisti poručuju da su zadovoljni realizacijom sporazuma o programskoj suradnji s gradonačelnikom Kastva i SDP-ovom koalicijom.


– U sporazumu piše koji se projekti suradnjom žele realizirati, a realizacija projekata uvjet je za dalju suradnju. Na kraju 2018. godine mi Reformisti možemo reći da smo zadovoljni ostvarenjem onog dijela projekata koje smo mi predložili. Najprije, naš zahtjev bio je da se hitno unaprijedi komunalna služba u Kastvu, jer nam je Grad bio komunalno zapušten, i to je učinjeno: zatvoren je vlastiti komunalni pogon u Gradu, natječajno su angažirani vanjski izvođači, i promjene vidimo: imamo uređenije javne i zelene površine, pokošenu travu, prelijepe kružne tokove, čišća igrališta… Igralište za pse sljedeći je naš projekt koji je realiziran,  istina uz očekivanu dozu šlampavosti i sitnih nedostataka, ali koji će na našu intervenciju biti otklonjeni (rasvjeta, rampa za invalide, špina za vodu, redovito čišćenje), napominju.


Preregulacijom prometa u Donjim Rešetarima započeta je realizacija projekta unaprjeđenja prometa i parkirališnih površina u Rešetarima. Na njihov zahtjev je, kažu, uvedena je noćna vikend autobusna linija između Rijeke i Kastva.




– Jedan od naših najvažnijih projekata podizanje je značaja mjesnih odbora i samih građana u kreiranju politike komunalnih zahvata u Gradu: sada i savjeti mjesnih odbora, a i građani mogu predlagati prioritete izvođenja manjih komunalnih zahvata u svojim naseljima. Također, na naš zahtjev udvostručena su sredstva kojima mjesni odbori autonomno raspolažu, napominju Reformisti.


U 2019. godini očekuju nastavak realizacije svojih projekata: daljnje unaprjeđenje komunalne službe (još bolje održavanje zelenih površina i igrališta, postavljanje dovoljnog broja i redovito čišćenje kontejnerića za izmet kućnih ljubimaca, jačanje komunalnoredarstvene službe), otklanjanje svih spomenutih nedostataka na igralištu za pse, pripremu za projekat cestovnog spoja ulica Štivar i Miserkino, te nastavak te nove ceste prema budućem kružnom toku na spoju Ulica 128. i 111. brigade, a za što je potrebno najprije u 2019. otkupiti zemljište i izraditi idejni projekt, pripremati idejni projekt novih parkirnih površina u Gornjim Rešetarima, kako bi se naselje blagovremeno pripremilo za pojačani promet iz smjera Srdoča budućom cestom 233, razmatranje rješenja za cestovni spoj nespojenog dijela naselja Tuhtani sa Gradom Kastvom. Naravno, za realizaciju svih ovih projekata trebat će osigurati i sredstva u proračunu Grada za 2019, napominju Reformisti.


Svaka politika, a naročito lokalna, treba biti alat za rješavanje problema sredine u kojoj djeluje, ističu.


– Mi Reformisti uvijek smo vođeni tom idejom, kažu Reformisti.