Alternativna Rijeka

RIJEČKI DEČKI Predstavili svoju tattoo priču za novo izdanje humanitarnog kalendara

Danijela Bauk

Ove godine, sav prihod od prodaje kalendara donira se Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka



RIJEKA Tetovaže postoje otkad je svijeta i vijeka. Tetoviranje je nešto poput odijevanja bez odjeće, dojmljivo, mistično, uzbudljivo… A upravo su tetovaže tema ovogodišnjeg, već 23. izdanja humanitarnog kalendara »Riječki dečki« koji početkom idućeg tjedna izlazi iz tiska. Ove godine, sav prihod od prodaje kalendara donira se Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka.


– Za ovogodišnje izdanje odabrani su riječki dečki koji su ukrasili svoje tijelo tetovažama, a motivi su razni, baš kao i razlozi zbog kojih su se odlučili na iscrtavanje, neke je na tetovaže potakla ljubav, neke putovanja ili pak fascinacija dalekim zemljama… Jednome od njih je tetoviranje posao i hobi. Kako bilo, tetovaže su globalno popularne, svjetski trend kojemu je teško odoljeti. Odavna tetovaža nije »zarobljena« predrasudama i vezivanjem za ljude »sumnjive« prošlosti.





Duboko vjerujemo da je alternativna Rijeka spremna za 23. izdanje kalendara »Riječki dečki« u kojemu predstavljamo profesore, farmaceute, dizajnere, konobare, ekonomiste, policajce, liječnike, fotoreportere, informatičare i ostale tetovirane dečke, kazala nam je Dunja Pavešić, idejna začetnica i kreativna direktorica humanitarnog kalendara.


Pozivu se rado odazvao i fotoreporter Novog lista Roni Brmalj. Iako se inače nalazi iza objektiva, Brmalj je pristao stati pred fotoaparat Vladimira Mudrovčića Mudrog, a fotografija snimljena na Preluku krasit će mjesec srpanj.



Uz našeg Brmalja, pozivu humanitarnog projekta odazvali su se i Marko Kovačić, Feriz Aliu, Dan Kulišić, Antonio Dukić, Dino Sušanj, Nikola Kaić, Domagoj Dinter, Strahimir Lalić, Juraj Krušlin Kruška, Matko Karninčić, te Massimiliano Paladin Massi, a fotografije su nastale na poznatim lokacijama Rijeke i okolice, na Delti, Molo longu, u kavani Grad, u Atletskoj dvorani na Kantridi, u Harteri, u prostoru XXL fitnessa, Kingsa, na Preluku, Žurkovu…



– Osim dobre volje i susretljivosti tetoviranih modela, maestralnoj izvedbi ovogodišnjeg, 23. izdanja humanitarnog kalendara »Riječki dečki«, uz same modele, pridonijelo je znanje i vještina mnogih vrijednih sudionika. Tako je stručnu pomoć i savjetovanje oko teme i sudionika pružila Ana Laco, a fotografije potpisuju Filip Gržinčić, Dalibora Bijelić, Hrvoje Skočić, Kristijan Radeka i Vladimir Mudrovčić Mudri.



Moguće da ovo neće biti i jedini kalendar na tattoo temu, jer stasaju nove generacije koje će, vjerujemo, rado ponijeti neke nove, divne tetovaže. A interes riječke javnosti za temu ovogodišnjeg kalendara izuzetno je velik, otkriva Dunja Pavešić.


Novo izdanje humanitarnog kalendara, čija je idejna začetnica i kreativna direktorica Dunja Pavešič, a dizajn, ukupnu produkciju i prodaju tradicionalno u sklopu društvene odgovornosti provodi marketinška i PR agencija Libra, tiskat će se u limitiranom izdanju od 500 primjeraka, uz cijenu od standardnih 45 kuna.



– Ako se želite uključiti u humanitarnu akciju i pomoći Odjelu za onkologiju Klinike za pedijatgriju KBC-a, kalendar možete kupiti preko Facebook stranice »Riječki dečki«. U klasičnoj prodaji će biti i na štandu na Korzu u petak 7. prosinca te u utorak 18. prosinca tijekom cijeloga dana, zaključuje Pavešić.