Svjetski dan djeteta

RI MOVE Riječki osnovci pokazali vještine iz atletike, juda i gimnastike

Ingrid Šestan Kučić

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ

Cilj projekta je poticanje tjelesne aktivnosti i zdravog načina života, a intencija je da se Ri Move u budućnosti proširi na veći broj škola. Projekt financira Grad Rijeka, a provodi ga „Riječki sportski savez“



RIJEKA – Povodom obilježavanja Svjetskog dana djeteta u Atletskoj dvorani Kantrida održano je predstavljanje projekta Ri Move kojeg pohađa šestotinjak riječkih osnovaca od 1. do 4. razreda.


Riječ je o projektu koji je za polaznike besplatan, a pohađaju ga učenici šest škola: Brajda, Dolac, Gornja Vežica, Kantrida, Srdoči i Vladimir Gortan. U okviru projekta učenici u svojim školama uče bazične vještine iz atletike, gimnastike i juda.


Cilj projekta je poticanje tjelesne aktivnosti i zdravog načina života, a intencija je da se Ri Move u budućnosti proširi na veći broj škola.




Projekt financira Grad Rijeka, a provodi ga „Riječki sportski savez“.


Svi polaznici po završetku projekta dobivaju diplomu s mogućnošću daljnjeg bavljenja sportom u klubovima partnerima projekta po povoljnijim uvjetima. Program se u svakoj školi provodi dva puta tjedno, a provode ga tri trenera koji učenike obučavaju u sportskim vještinama.