Bogato radno iskustvo

Prva žena na čelu najveće industrijske zone u Hrvatskoj: Linda Sciucca nova direktorica Industrijske zone Bakar

Sanja Gašpert

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin



Linda Sciucca nova je direktorica Industrijske zone Bakar te je tako prvi puta na čelo najveće zone u Hrvatskoj nakon sedam muškaraca dosla žena.


Na natječaju za direktora Zone javila su se samo tri kandidata. Prema riječima bakarskog gradonačelnika Tomislava Klarića, čudi ovako slab odaziv na natječaj budući se, kaže, radi o zaista atraktivnom radnom mjestu.


Klarić dodaje kako su svi kandidati imali jednake šanse, tako da su nakon obavljenih razgovora, pregledane dokumentacije i provjere referenci donesene odluke, najprije Nadzornog odbora, a zatim i Skupštine društva.




Linda Sciucca ima bogato radno iskustvo kojeg je počela stjecati u PBZ-u, zatim u HPB-u, gdje je obnašala dužnost direktorice. Na novo radno mjesto dolazi i s petogodišnjim iskustvom u Upravi Luke Rijeka.


Upravo je ova referenca bila i odlučujuća za odabir, istice gradonačelnik Klarić.


– Naime, nakon dugogodišnjeg zapostavljanja lučkih sadržzaja na Škrljevu, Kukuljanovu i Bakru, Uprava Luke u kojoj je djelovala gospoda Siucca pokrenula je veliki investicijski ciklus od preko 300 milijuna kuna, što je uveliko pripomoglo bržem razvoju naše Zone, a samo s osnova komunalnog doprinosa ostvaren je prihod u proračun Bakra veći od 12 milijuna kuna. Pred novom direktoricom zahtjevni su zadaci.


Pored nastavka zacrtanih projekta na Kukuljanovu i Škrljevu, tu je i pokretanje poslovnih zone na Hreljinu i Bakru, a posebni zadaci odnose se i na KD Dobra, proširenje njenih djelatnosti kao i novog ustroja, ističe gradonačelnik Klarić, koji se ujedno zahvaljuje na suradnji i dosadašnjem direktoru Irvinu Badurini, koji je u svom četverogodišnjem mandatu dao značajan doprinos realizaciji zadataka koji su pred njega bili postavljeni. Vjerujem da će stečeno dragocjeno iskustvo i kontakte koje je ostvario u suradnji s nama znati primijeniti na svom novom radnom mjestu, gdje mu želimo puno uspjeha, a očekujemo i nastavak suradnje, kaže Klarić.