Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
27. siječnja 2020.
Pred vijećnicom

foto/video Prosvjed u Viškovu: 'Gdje vam je moral, ne želimo još jednu spalionicu'

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 11. srpanj 2019. u 18:21 2019-07-11T18:21:00+02:00

VIŠKOVO Krizni Eko stožer Marišćina i vijećnica Općinskog vijeća Viškova Mirna Međimorec uupravo prosvjeduju uoči sjednice Općinskog vijeća Viškova, a ispred gradske vijećnice u Saršonima.

Zviždali su načelnici Sanji Udović kad je ulazila u vijećnicu, vičući "Sramota". Prosvjednici se transparentima obraćaju avakom vijećniku poimenice, uz poruku "ne otvarajte vrata spalionice".

- Ovo je sudbonosna sjednica gradskog vijeća i pozivamo vijećnike na moral, jer ne želimo još jednu spalionicu, poručila je Međimorec, dok je Josip Katalinić kazao da je nevjerojatno kako kroz sitne radove odgovorni u Viškovu ljudima plasiraju smeće. 

– Načelnica Sanja Udović za sjednicu Općinskog vijeća predlaže da vijeće donese Odluku da u Radnoj zoni Marišćina se proširi djelatnost na gradnju novih građevina za gospodarenje i odlaganje otpada, čime se otvara put za daljnju devastaciju i lošu kvalitetu života u Viškovu, kaže članica ove udruge i gradska vijećnica Mirna Međimorec.

Prva točka dnevnog reda upravo je prijedlog odluke o 2. izmjenama i dopunama urbanističkog plana uređenja radne zone Marišćina K-2 (UPU-2), a koju je vić stigao amandman Mirne Međimorec u kojemu se traži brisanje dijela teksta koji se odnosi na pobliže definiranje komunalne djelatnosti, odnosno dio koji se tiče građevina za gospodarenje otpadom, građevine/površine za odlaganje upotrebu mineralnih sirovina i slično, a u obrazloženju amandmana se kao razlog između ostalog navodi i otvaranje mogućnosti za izgradnju energane.

Međimurec i Katalinić tvrde da je to novi Viševac.

Prosvjednici čekaju ispred vijećnice odluku o predmetnoj prvoj točki, koja će upravo početi. Na sjednici je i novi direktor Ekoplusa Miodrag Šarac.

20190711_173833

20190711_173851

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze