RInovatoRI

Prijem za polaznike Vikend škole poduzetništva: Uz 3D tehnologiju osmislili nove društvene igre

Ljiljana Hlača

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić



RIJEKA Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima u atriju Salona Grada Rijeke primio je polaznike Vikend škole poduzetništva, koju Odjel gradske uprave za poduzetništvo u suradnji s Domom mladih organizira dugi niz godina.


Vikend škola poduzetništva dio je programa RInovatoRI kojeg je Grad Rijeka pokrenuo kao aktivnost namijenjenu stjecanju i razvoju poduzetničkih kompetencija učenica i učenika viših razreda riječkih osnovnih škola.


Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u pozdravnoj riječi pozdravio je ovaj program budući da on potiče kreativnost te motivira mlade ljude da razmišljaju na poduzetnički način, dok je ravnatelj Doma mladih Goran Gračanin nadodao da radionice osmišljene kroz ovaj program dižu edukaciju mladih na jedan poseban nivo, usmjeravajući ih da oni budu ti koji će nešto učiniti za sebe.




Program je orijentiran na praktično poduzetništvo, startup inicijative i inovacije, suvremene tehnologije i STEMI područje, a ovogodišnja vikend škola održana je od 12. do 14. travnja 2019. u Planinarskom domu »Dvorac Stara Sušica« na temu »3D Game Hub«.


Cilj je bio potaknuti razvoj poduzetničkih kompetencija polaznika kroz kreativni i inovativni proces osmišljavanja nove društvene igre koristeći mogućnosti 3D tehnologije. Svoje uratke mladi poduzetnici su i prezentirali.