Kod gradonačelnika

Prijem za novoumirovljene prosvjetne djelatnike: Posao nastavnika odgovoran i lijep, ali i nedovoljno valoriziran

Ingrid Šestan Kučić

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA Posao nastavnika, odgajatelja ili bilo kojeg drugog djelatnika u obrazovnom sustavu jako je odgovoran, ali i jako lijep – istaknuo je na primanju umirovljenih prosvjetnih djelatnika u povodu sutrašnjeg Svjetskog dana učitelja riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Riječ je o tradicionalnom prijemu koji Grad organizira sa željom šireg javnog prepoznavanja važnosti rada učitelja i odgojitelja u odgojno-obrazovnom sektoru, a nabrajajući niz problema u obrazovnom sustavu koji često proizlaze kao posljedica neadekvatne valorizacije ove profesije gradonačelnik je ustvrdio da dugo živimo u okruženju koje ne vrednuje prosvjetnu djelatnost kako bi trebalo, iako će svi generalno reći da je to vrlo važna profesija.


– Vjerujem da vam ipak svima, bez obzira na teškoće, ostaje smiješak zbog zadovoljstva mladih ljudi znanjem koje ste im pružili. To je nagrada svima koji su radili u sustavu obrazovanja, kazao je Obersnel.


Zahvaljujući svima koji su radni vijek posvetili djeci pročelnica Odjela za odgoj i obrazovanje Sanda Sušanj istaknula je da se prijemom želi u fokus staviti važnost rada učitelja, odgajatelja, pedagoga i svih odgojno-obrazovnih radnika.


Gradu se zahvalila biša ravnateljica OŠ Kantrida Ivanka Knez složivši se da se radi o teškom pozivu.– Živi se 24 sata dnevno preko 40 godina i to uz konstantnu izloženost pritiscima roditelja, djece, osnivača, ministarstva, a učitelj ostaje učitelj i u mirovini koju ćemo preživjeti jer smo skromni, žilavi i kreativni, kazala je Knez.

Zahvalnice za svoj rad su dobili: Izet Hasković, Laura Mužić, Renata Majcan, Nada Križan, Mandica Drakula, Radojka Mamula, Đurđica Ešler, Neda Miletić, Ivanka Knez, Željka Polonijo, Jadranka Dorčić Mlačić, Željko Željeznjak, Ivan Mrakovčić, Boško Dumančić, Jasenka Travalja, Melita Jergović, Ksenija Jakovčić-Puch, Stanislava Segnan, Jasna Kapor, Biserka Kalokira, Slavica Tijan, Đana Blidar, Rosa Braz, Jadranka Brkić, Anamarija Brkljačić, Jadranka Ivkić, Karmen Hlača, Vanna Kitanović, Mirela Likar, Antonija Mandekić, Sanja Miškulin, Lucija Olenjuk, Marjana Radatović, Vesna Rundić, Štefica Sauka, Mladenka Tomse i Jasna Viduka.