Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Otvorena vrata

Preuređena Sveučilišna knjižnica: Dostupna i izvan radnog vremena

Preuređena Sveučilišna knjižnica: Dostupna i izvan  radnog vremena
Preuređena Sveučilišna knjižnica: Dostupna i izvan radnog vremena
Autor:
Objavljeno: 6. listopad 2015. u 14:58 2015-10-06T14:58:24+02:00

RIJEKA  Nakon dvomjesečnog preuređenja Sveučilišna knjižnica danas će otvoriti vrata korisnicima, a ono što će ih dočekati je brže i lakše korištenje svih knjižničnih usluga. Naime, kroz projekt »Modernizacija usluga u korisničkom prostoru Sveučilišne knjižnice Rijeka« Sveučilište u Rijeci je u preuređenje prostora Sveučilišne knjižnice uložilo 310 tisuća kuna, a tim je sredstvima  uveden sustav samoidentifikacije koji omogućava korištenje cjelokupnog prostora knjižnice izvan redovnog radnog vremena.
Svi dijelovi korisničkog prostora dostupni su korisnicima i u produljenom radnom vremenu, a ulazak u prostore bit će im omogućen pomoću članskih iskaznica i iksica, uz nadzor zaštitara. Preuređenjem prostora povećan je broj sjedećih mjesta, a uz dvije čitaonice, za korisnike su uređene i dvije prostorije za grupni rad.

 Omogućena je i usluga samokopiranja putem kartica, a u prostoru posudbe korisnicima će biti na raspolaganju dio ispitne literature u otvorenom pristupu. Radno vrijeme knjižnice bit će od 9 do 19 sati, a u tom će se razdoblju odvijati posudba te se mogu dobiti informacije, dok će cijeli korisnički prostor tijekom tjedna korisnicima biti na raspolaganju od 9 do 1 sat u noći. Radno vrijeme subotom bit će od 9 do 13 sati za posudbu i informacije, dok će korisnici subotom cijeli korisnički prostor moći koristiti od 9 do 23 sata, a nedjeljom od 9 do 20 sati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.