Vodič

Predstavljen riječki priručnik za roditelje, dijelit će se po dječjim vrtićima

Mirjana Grce

Vodič za obitelj i rani razvoj

Vodič za obitelj i rani razvoj



RIJEKA – »Vodič za obitelj i rani razvoj« namijenjen roditeljima djece najmanjih uzrasta, predstavljen u Ri-info, publikacija je pripremljena u sklopu rada Tematske grupe za potporu obitelji i mladima projekta Rijeka – Zdravi grad.


Na presici kojom je predstavljen izlagali su pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković, savjetnica za predškolski odgoj Odjela Tea Mičić te voditelj tematske grupe Rijeka – Zdravi grad Darko Roviš s Odsjeka za promicanje i zaštitu mentalnog zdravlja NZJZPGŽ-a.


Kako prenosi portal Grada Rijeke Roviš je, među ostalim, rekao da osim smjernica u brojnim temama kao što su razvojne faze, učenje govora, poticanje kreativnosti, važnost igre u razvoju, pravilna prehrana…, vodič pruža i pregled specijaliziranih ustanova za rad s djecom kojima se roditelji mogu obratiti.




Mičić je, uz ostalo, navela da je cilj vodiča omogućiti svakom mladom roditelju upoznavanje sa stručnim sadržajem o ranom razvoju djeteta, a dr. Mušković da je Rijeka na posljednjoj Konsenzus konferenciji projekta Rijeka – Zdravi grad kao jedan od prioriteta petogodišnjeg razdoblja odabrala upravo zdravstvene potrebe obitelji i mladih.


Vodič je distribuiran svim riječkim dječjim vrtićima, a oni će ih uručiti roditeljima, posebno novoupisane djece. Dostupan je i na web stranicama Grada Rijeke, županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i riječkih dječjih vrtića.