Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
7. prosinca 2019.
Vodič

Predstavljen riječki priručnik za roditelje, dijelit će se po dječjim vrtićima

Vodič za obitelj i rani razvoj
Vodič za obitelj i rani razvoj
Autor:
Objavljeno: 13. rujan 2019. u 19:15 2019-09-13T19:15:05+02:00

RIJEKA - »Vodič za obitelj i rani razvoj« namijenjen roditeljima djece najmanjih uzrasta, predstavljen u Ri-info, publikacija je pripremljena u sklopu rada Tematske grupe za potporu obitelji i mladima projekta Rijeka – Zdravi grad.

Na presici kojom je predstavljen izlagali su pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković, savjetnica za predškolski odgoj Odjela Tea Mičić te voditelj tematske grupe Rijeka – Zdravi grad Darko Roviš s Odsjeka za promicanje i zaštitu mentalnog zdravlja NZJZPGŽ-a.

Kako prenosi portal Grada Rijeke Roviš je, među ostalim, rekao da osim smjernica u brojnim temama kao što su razvojne faze, učenje govora, poticanje kreativnosti, važnost igre u razvoju, pravilna prehrana..., vodič pruža i pregled specijaliziranih ustanova za rad s djecom kojima se roditelji mogu obratiti.

Mičić je, uz ostalo, navela da je cilj vodiča omogućiti svakom mladom roditelju upoznavanje sa stručnim sadržajem o ranom razvoju djeteta, a dr. Mušković da je Rijeka na posljednjoj Konsenzus konferenciji projekta Rijeka – Zdravi grad kao jedan od prioriteta petogodišnjeg razdoblja odabrala upravo zdravstvene potrebe obitelji i mladih.

Vodič je distribuiran svim riječkim dječjim vrtićima, a oni će ih uručiti roditeljima, posebno novoupisane djece. Dostupan je i na web stranicama Grada Rijeke, županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i riječkih dječjih vrtića.

3865685

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.