Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
21. studenoga 2019.
Projekt 'Želimo vježbati vid'

foto Predstavljen kalendar Udruge '...i djeci s ljubavlju': Sportaši iz cijele Hrvatske za djecu s oštećenjima vida

S predstavljanja kalendara / Snimio Sergej DRECHSLER
S predstavljanja kalendara / Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 28. prosinac 2018. u 20:06 2018-12-28T20:06:36+01:00

Važnost vida u sportu je poveznica s promicanjem senzibilizacije projekta, a sportaši na fotografijama kalendara za 2019. godinu su promotori istoga, kazala je predsjednica udruge Livia Mjeda

RIJEKA U Gradskoj vijećnici održana je promocija kalendara Udruge... I djeci s ljubavlju za 2019. godinu. Prigodnim govorom prisutne je pozdravila predsjednica udruge Livia Mjeda.

– Zahvaljujem nazočnima što su došli na promociju 13. kalendara Udruge »... i djeci s ljubavlju« koja od samog osnutka prikuplja sredstva za različitu medicinsku opremu diljem naše županije. Prošle godine Udruga »...i djeci s ljubavlju« pokrenula je nacionalni projekt »Želimo vježbati vid« čiji je konačan cilj senzibilizacija javnosti na poteškoće djece s oštećenjima vida i slabovidne djece. Uz senzibilizaciju, paralelno se stvaraju mogućnosti za opremanje budućeg Centra za rehabilitaciju djece s navedenim poteškoćama istaknula je Mjeda i dodala:

– Važnost vida u sportu je poveznica s promicanjem senzibilizacije projekta, a sportaši na fotografijama kalendara za 2019. godinu su promotori istoga. On je nastavak na prethodni kalendar čije su promotorice bile sportašice PGŽ-a i jedna iz Zagrebačke županije. U sklopu nacionalnog projekta »Želimo vježbati vid« nalazi se više aktivnosti, a namijenjene su prvenstveno djeci predškolske i školske dobi, njihovim roditeljima, profesorima i građanima općenito. Na fotografijama kalendara za 2019. godinu nalaze se promotori videći i slijepi sportaši koji su se odazvali i podržali nacionalni projekt i to iz Osijeka, Pule, Splita i Rijeke. Na kalendaru se nalaze i nogometaši NK Rijeke, Sportski klub slijepih čiji su članovi udruge slijepih PGŽ-a, Biciklistički klub slijepih »Tandem«, članovi udruge slijepih Istarske županije 22.2 1951., Studio »Prime« Osijek, Odbojkaški klub Split, Jedriličarski klub »Split«. Osim njih podršku su nam dale i malonogometne riječke ekipe koje su gosti na kalendaru, a u svojstvu promotora projekta, a u sastavu devet ekipa koje su sudjelovale i natjecale se prilikom prvog dobrotvornog turnira ...i djeci s ljubavlju održanom u Čavlima.

Više možete pročitati u tiskanom izdanju Novog lista u subotu!

I djeci s ljubavlju, Snimio Sergej DRECHSLER

I djeci s ljubavlju, Snimio Sergej DRECHSLER

I djeci s ljubavlju, Snimio Sergej DRECHSLER

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.