U potrazi za hranom

Potvrđen napad vuka na Grobniku: “Noću se čuje njihovo zavijanje, dolaze blizu kuća”

P. N.

Prema informacijama naših reportera navodno se radi o starijem mužjaku i ženki koji su već neko vrijeme prisutni na ovom području



Na širem području Grobnika, odnosno na području Jelenja, Brnelića, Grada Grobnika, Podhuma i Podkilavca zabilježeni su napadi sivog vuka.


Informacija je prvo objavljena na Facebook stranici Vaše Jelenje a reporteri Novog lista na terenu su dobili potvrdu da je upravo vuk u pitanju. 


“U Brnelićima je jučer napadnuto stado koza, pri čemu je jedna koza stradala. Nemili incident dogodio se svega 50 metara od vlasnikove kuće i 20 metara od njegove štale. Sumnjajući da se radi o napadu vuka, vlasnici stada pozvali su vještaka nadležnoga ministarstva koji je večeras obavio očevid i potvrdio da je napad izveo sivi vuk!




Želeći upozoriti javnost, zabrinuta obitelj upravo nam se javila s tom viješću te poslala fotografije stradale koze. Kako javlja oštećena obitelj, ovlašteni vještak je tijekom popodneva obavio očevid i kod jedne obitelji u Jelenju, kojoj su zaklane dvije ovce i to u samom dvorištu, ispred kuće. Taj napad, potvrđeno je, također je počinio sivi vuk.


O sličnom napadu govore i u Podkilavcu, a prije tjedan-dva i mi smo izvijestili o pokolju koza u Podhumu. Ako tome pridodamo i dojave mještana koji tvrde da su i sami vidjeli vukove kako pretrčavaju Grobničkim poljem, a noću čuli njihovo zavijanje, očito je da se vukovi već neko vrijeme nalaze na području općine Jelenje, nadomak samih kuća.


Foto Vaše Jelenje / Facebook


Foto Vaše Jelenje / Facebook



Stoga sve žitelje općine Jelenje, a osobito one koji žive na rubnim dijelovima naselja, pozivamo na krajnji oprez”, navodi se na stranici Vaše Jelenje.


Prema informacijama naših reportera navodno se radi o starijem mužjaku i ženki koji su već neko vrijeme prisutni na ovom području.


Za sada su stradale ovce, koze i jedno ždrijebe. Ostaje za vidjeti kako će se stvar razvijati dalje. Područje su obišli djelatnici ministarstva zaštite okoliša i napravili zapisnike.