Nagrada IMTJ

Poliklinika Rident proglašena najboljom svjetskom dentalnom klinikom

Slavica Bakić

Medical Travel Journal je velika i ozbiljna organizacija, a o nagradama su odlučivali stručnjaci svjetskoga glasa iz područja zdravstvenog turizma i ako su nas oni prepoznali, to ima dodatnu težinu – kaže Nataša Rubeša



RIJEKA Poliklinika Rident primila je nagradu IMTJ Medical Travel Awards kao najbolja međunarodna dentalna klinika na završnoj večeri IMTJ Medical Travel Summita, koji se od ponedjeljka do jučer održavao u Opatiji u organizaciji britanske tvrtke Intuition Communication i uz suorganizaciju Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.


– Po našem brojevima, rastu i reagiranju pacijenata, znamo da smo dobri, ali lijepo je vidjeti da vas je prepoznala i struka. International Medical Travel Journal je velika i ozbiljna organizacija, a o nagradama su odlučivali stručnjaci svjetskoga glasa iz područja zdravstvenog turizma, i ako su nas oni prepoznali, to je velika čast i mislim da to ima dodatnu težinu i dodatni poticaj da budemo još bolji i idemo naprijed – prokomentirala je nagradu Nataša Rubeša, zamjenica ravnatelja Poliklinike Rident.


Ova tvrtka ima dvije poliklinike, u Rijeci i Poreču, u kojima radi dvjestotinjak zaposlenika, od toga 46 doktora dentalne medicine, osam specijalista i 80 tehničara. Godišnje bilježi više od 60 tisuća posjeta pacijenata i vodeća je hrvatska dentalna poliklinika, posebice kada je riječ o talijanskom tržištu.




Osim Ridenta, nagradu na završnoj večeri jedne od najvećih svjetskih konferencija o zdravstvenom turizmu, na kojoj se okupilo više od 250 predstavnika svjetskih ustanova i poduzeća iz industrije zdravlja i turizma iz više od 40 zemalja svijeta, nagrade su primili i Poliklinika Bagatin iz Zagreba u kategoriji estetske kirurgije te Specijalna bolnica Sv. Katarina iz Zaboka u kategoriji specijalih centara za pacijente. Ukupno je dodijeljeno 19 nagrada u pet kategorija, a kriteriji za ocjenjivanje bile su inovacije, napredak i izvrsnost u zdravstvenom i medicinskom turizmu te medicinskim putovanjima.


Pokrovitelj završne večeri na kojoj su dodijeljene nagrade bila je Primorsko-goranska županija, a podršku organizaciji trodnevnog summita dali su i gradovi Rijeka i Opatija, te Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i turističkim zajednicama Rijeke, Opatije, Crikvenice i Malog Lošinja.