Krenula sniženja

Počele ljetne rasprodaje: Trgovci snizili cijene od 20 do 60 posto

Biljana Savić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Japanke su najtraženiji artikl, no upravo su one rijetko gdje snižene, i to za 10%



RIJEKA  Počele su ljetne rasprodaje. Gotovo svi riječki trgovci snizili su cijene sezonske odjeće i obuće od 20 do 60 posto. Neki tek toliko i simbolično, a neki su cijeli asortiman ponudili u pola cijene, poput, recimo Intimmisija. Isprsio se i Sport Vision u Tower centru koji je cijene velikog broja tenisica snizio za čak 40 posto, pa one s dosadašnjom cijenom od 1.000 kuna sada mnogima ljepše izgledaju.


Bivši Pittarello, sada PittaRosso, oblijepljen je brojkom 60, što je već postao zaštitni znak ovog trgovca kad su u pitanju sniženja, no, iako uglavnom trguju obućom, ona je najmanje snižena – uglavnom 20 posto, tek zadnji brojevi po 40 posto. No u PittaRossu su zato šilterice, i to brendirane, upola cijene, sa 140 na 75 kuna, a i veliki broj ženskih torbica raznih brendova na popustu je od 40 posto. Uglavnom, u cijelom Tower Centru su zavladala sniženja, pa je izuzetv domaćih, prisutan i velik broj stranih kupaca, kažu nam prodavači, a i sami smo ih uočili u gotovo svakom dućanu.


– Nema pravila, ponekad nas iznenade i kad mislimo da su zbog lijepog vremena na plaži, oni dođu i kupuju, uglavnom su to rekviziti za plažu i dječje potrepštine, kaže nam trgovkinja u Tower Centru i dodaje da najviše ima Čeha, ali da najviše kupuju Talijani.




Treba pohvaliti i Mango koji je cijeli asortiman ponudio u pola cijene. U Mangu je velik broj artikala, čak i haljine, sad po 100 i manje kuna.


Cijene su pale i u Intersportu, gdje je veliki dio ljetnog asortimana ponuđen po više nego prihvatljivim cijenama. Takozvane japanke najtraženiji su ljetni artikal, no upravo one su rijetko gdje snižene, i to tek za 10 posto. Prava je prigoda sad u Intersportu kupiti i neki zimski odijevni predmet, jer su i oni izloženi, i to po zaista sniženim cijenama.  Pristojna su sniženja i u sOliveru, od 30 do 50 posrto, kao i u Batti i u Kiku.


Sniženja su prisutna i na Korzu, a kupci najviše vole Zaru i H&M, u kojima su popusti raznoliki i uglavnom koncipirani na način da je dio robe na kupu po cijeni »od do«. U ZTC-u je kralj sniženja MASS, koji je cijene velikog dijela asortimana srezao na pola, dok se većina ostalih trgovaca drži brojke od 30 posto.