Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
23. siječnja 2020.
Jesen va Čavji

Pekmezijada u Čavlima: Udruga Vidov san ponudila obilje proizvoda od pekmeza

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 19. listopad 2019. u 16:01 2019-10-19T16:01:20+02:00

ČAVLE - U sklopu programa Jesen na Čavji, Udruga Vidov san organizirala je u Domu kulture u Čavlima devetu Pekmezijadu, koja je i ove godine imala humanitarni karakter.

- Svake godine prikupljamo novčana sredstva za nekog našeg mještanina, bilo da je u socijalnoj potrebi ili je bolestan. Tako je i ove godine, jer svi mještani kupnjom naših proizvoda sudjeluju u humanitarnoj akciji svojim dobrovoljnim prilozima, kazala je predsjednica Udruge Vidov san Marija Vičević.

U čavjanskom Domu kulture vrijedne članice Udruge Vidov san pripremile su obilje svojih domaćih proizvoda i delicija. Bilo je tu pekmeza od šipka, amula, kombinacije šipka i čokolade, ali i egzotičnih pekmeza – s kivijem i bananom.

Također, u ponudi su bile razne vrste kolača, kao i kolača bez glutena, okruglica sa šljivama, domaćih voćnih sirupa, a na licu mjesta pekle su se palačinke. Posjetitelji su imali prigode i kupiti mliječne proizvode Frankulina iz Grada Grobnika, kao i rukotvorine, suvenire, lavandu i krpene torbe drugih izlagača.

Dio Jeseni na Čavji i ove je godine bila Šetnja Stazom sv. Bartola, organizatora Turističke zajednice općine Čavle. Okupljeni ispred Doma kulture Čavle i ove su godine krenuli pješice prema Cerniku do župne crkve svetog Bartola, koju su kratko razgledali, kao i izložbu Stalni postav odjeće ruralne Grobnišćine te nastavili prema Cerničkom vrhu, gdje je bio kraći odmor.

Uslijedio je povratak preko Cernika u Čavle, do Doma kulture, gdje su za sve sudionike šetnje vrijedne članice Udruge Vidov san pripremile čaj i palačinke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.