7. susret 'vespaša'

Pedesetak vespi ukrasilo Rijeku pa krenulo prema Kraljevici i Opatiji

Marija Duvnjak

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Vespa Klub Rijeka organizirao je i prikupljanje financijske pomoći za malog Maura Baraka. Kod prijava sudionika susreta skupljao se novac kojim će se omogućiti operacija kako bi opet prohodao, jer ju ne pokriva HZZO. Skupljeni novac su uručili u prolasku kroz Grobnik



RIJEKA Pedesetak vespi ukrasilo je Titov trg, točnije popularni Kont danas povodom sedmog »Vespa susreta«. Ovaj je susret upriličen u organizaciji »Vespa kluba Rijeka« za sve vlasnike i ljubitelje vespi.


Simpatičan dvokotačni povijesni podsjetnik na drugačija vremena, oživio je ponovo želju Riječana koja tinja od pedesetih i šezdesetih godina za posjedovanjem ovakve jedne bezbrižne ljepotice u raznim bojama.


 Snimio Damir ŠKOMRLJ


Snimio Damir ŠKOMRLJ





Okupljanje na Kontu bio je samo početni dio ovog susreta, koji je privukao i ‘vespaše’ iz čitave Hrvatske ali i iz susjednih zemalja.


Usljedio je jednodnevni izlet čija je prva stanica bila Kraljevica i posjet dvorcu Frankopana, nakon čega su sudionici susreta odmorili u Uvali Scott, te nastavili prema Opatiji.


Tamo ih je put odveo poradi ovogodišnjeg ponovnog sudjelovanja na festivalu »RetrOpatija«, gdje je nekoliko najatraktivnijh vespi bilo izložene ispred paviljona Juraj Šporer na kojemu su tijekom večeri i djevojke iz skupine Uniq dance izvodile plesne retro točke.


Ovaj je susret imao i humanitarnu notu. Naime, Vespa Klub Rijeka organizirao je i prikupljanje financijske pomoći za malog Maura Baraka. Kod prijava sudionika susreta skupljao se novac kojim će se omogućiti operacija kako bi opet prohodao, jer ju ne pokriva HZZO. Skupljeni novac su uručili u prolasku kroz Grobnik.