Kostrena

Paveki dobili dječje igralište, u planu i Doričići

Barbara Čalušić

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Osim uređenja igrališta u Doričičima, u Općini Kostrena razmišljaju i o uređenju parka za pse



KOSTRENA Iako je jedno od većih kostrenskih naselja, Paveki donedavno nisu imali adekvatno dječje igralište. Zahvaljujući projektu »INA – prijatelj djece« u ovom naselju su pri kraju radovi na dječjem igralištu smještenom pored velikog zavoja u Pavekima. INA je u realizaciji sudjelovala s građevinskim radovima vrijednim 210 tisuća kuna dok je Općina Kostrena investirala u nabavku igrala i fitness sprava u vrijednosti 70 tisuća kuna.


– Osim novog igrališta u Pavekima, u Kostreni postoji još 18 dječjih igrališta od kojih su neka u kombinaciji sa sportskim terenima za košarku ili rukomet. U zamjenu igrala i redovno održavanje igrališta Općina Kostrena godišnje ulaže oko 150 tisuća kuna, kaže kostrenski načelnik Dražen Vranić najavljujući gradnju igrališta i u susjednim Doričićima.


Za izgradnju centralnog igrališta u Doričićima Općina Kostrena je u 2017. godini otkupila zemljište, a u ovoj proračunskoj godini planira se izraditi projekt i ishodovati potrebnu građevinsku dokumentaciju. Riječ je o većem igralištu čija površina iznosi dvije tisuće četvornih metara, a Vranić kaže da će ovo igralište imati razne sadržaje od kojih pojedinih nema u postojećim igralištima.Iako je omiljeno mjesto za šetnju brojnim vlasnicima pasa, Kostrena još uvijek ne prati opći trend izgradnje igrališta za pse. Kako kaže Vranić, Kostrena zasad ima plažu za pse koja zasigurno predstavlja jednu od ljepših i većih psećih plaža na obali.

– Igralište za pse svakako je nešto o čemu razmišljamo jer je sve veći broj naših mještana koji imaju kućne ljubimce i takvi sadržaji pomalo postaju komunalni standard. Za sada smo još uvijek u traženju adekvatne lokacije, no vjerujem da ćemo uskoro pronaći rješenje i za takvu vrstu igrališta, zaključuje Vranić.