Šesto igralište za ljubimce

Park za pse sada i na Trsatu: Prostor za istrčavanje u Ulici Kačjak

P. N.

Riječ je parku površine 700 četvornih metara koji je pošljunčan i ograđen mrežastom ogradom s predprostorom te opremljen sa spravama, klupama i parkovnim košaricama



RIJEKA  Na području Mjesnog odbora Grad Trsat, u istočnom dijelu, u Ulici Kačjak južno od kućnog broja 10, Grad Rijeka uredio je park za pse, šesti po redu takav park na području Rijeke, izvijestili su iz Grada Rijeke.


Kako piše u priopćenju, riječ je parku površine 700 četvornih metara koji je pošljunčan i ograđen mrežastom ogradom s predprostorom te opremljen sa spravama, klupama i parkovnim košaricama.


Troškovi uređenja parka za pse iznosili su 96.000 kuna. Iz Grada podsjećaju da je prvi park za istrčavanje pasa realiziran je u Ulici Petra Kobeka. Riječ je također o parku površine 700 četvornih metara, a osmišljen je tako da je travnata površina ograđena mrežastom ogradom. Na ulazu su postavljena dupla vrata s predprostorom u kojem se psu skida povodnik kako bi ga se potom pustilo u park.





– Idući park za istrčavanje pasa realiziran je u Ulici Braće Pavlinić na području Mjesnog odbora Podvežica. Riječ je o parku veličine 600 četvornih metara koji je ograđen mrežastom ogradom, a površina parka je pošljunčana. Potom je otvoren i Park za istrčavanje pasa na Podmurvicama. Riječ je o ograđenom parku veličine tekođer 600 četvornih metara. Središnji dio parka je travnat s postavljenim spravama za igru i vježbu pasa (tzv. agility sprave), a rubom parka je uređena pošljunčana staza s klupama. Sljedeći je uređen park u Hegedušićevoj ulici kod kućnog broja 23, sjeverozapadno od Kauflanda. Na ovom je parku postavljena je zaštitna ograda s odvojenim prostorom za pripremu pasa, postavljene se sprave za igru pasa i klupice te koševi za otpatke – navode u Gradu Rijeci, dodajući kako je prije uređenja parka za pse na Trsatu, uređen bio i park za pse sredstvima Mjesnog odbora Banderovo u Ulici Mire Radune Ban, sjeverno od kućnog broja 5. Park je veličine 600 četvornih metara.


– U planu je uređenje još parkova za pse, a u tijeku su dogovori s mjesnim odborima oko lokacija – kažu u Gradu, podsjećajući da su, uz parkove za istrčavanje pasa, uređenje i dvije plaže za pse. Jedna se nalazi na Pećinama, na plaži Brajdica, a druga na Kantridi, na dijelu plaže Igralište.