Gospodin Miško

PRVI MAČAK GRADA RIJEKE Miško je novi dom našao u – Obersnelovom kabinetu

Marinko Glavan

Mačak Miško od četvrtka na adresi Korzo 16/ Foto: Marko Gracin

Mačak Miško od četvrtka na adresi Korzo 16/ Foto: Marko Gracin

Iako je u novom domu tek nekoliko dana, Miško je već dobio i svoj natpis na vratima ureda, na kojemu, uz ime Gospodin Miško, stoji i službenatitula – »Glavni mišolovac kabinetskog ureda«



RIJEKA Rijeka je dobila svog »Prvog mačka« – petomjesečnog Gospodina Miška koji je, spašen iz prihvatilišta, novi dom pronašao u kabinetu gradonačelnika Vojka Obersnela, baš kao što je Hrvatska prošle godine dobila »Prvog psa« u vidu Kike, koju je udomila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.


Iako je u novom domu tek nekoliko dana, Miško je već dobio i svoj natpis na vratima ureda, odmah ispod gradonačelnikovog, na kojemu, uz ime Gospodin Miško, stoji i službena titula – »Glavni mišolovac kabinetskog ureda«.



Miško se, doduše, kako smo se i sami uvjerili, već ponaša kao da je glavni u uredu općenito, a ne samo za lov na miševe, pa mirno spava dok posjetitelji ulaze ili izlaze, a kad je budan, prilazi svima bez straha, očekujući igru i maženje.




– Miško je s nama od četvrtka, uzeli smo ga od Udruge za dobrobit i zaštitu mačaka Kitten safe house i živjet će u mom uredu, uredu tajnice i okolnim prostorijama. Koliko znamo, pronađen je na magistrali, na cesti prema Bakru i još uvijek se na njemu vide posljedice lutanja. No, odlično napreduje i u samo nekoliko dana koliko je kod nas, prilično se oporavio. Odveli smo ga veterinaru, dobio je potrebne lijekove i lijepo napreduje, kazao nam je Obersnel, ističući kako se Miško najviše voli igrati malom platnenom, crvenom zvjezdicom koju nosi u zubima i baca je uokolo.



Svi zadovoljni- Vojko i Miško


– Radoznao je i sve mora prvi vidjeti pa je tako, primjerice, jutros krenuo njuškicom u šalicu s mojom kavom i jedva sam ga zaustavio da ne zabije glavicu u kavu. U sekundi je s poda, preko mog krila, skočio na stol. Sve u svemu, čini se da se jako lijepo snašao ovdje kod nas i nadam se da je zadovoljan. Mi svakako jesmo. Uljepšao nam je svakodnevicu, a sretni smo i jer smo napuštenom i bolesnom mačiću osigurali siguran dom i vjerujem dug i sretan život, kaže Obersnel, ne zaboravljajući dodati kako ga, uz mačića u uredu, kod kuće čeka njegova ljubimica, četverogodišnja dobermanka Jersey.



“Uljepšao nam je svakodnevicu, a sretni smo i jer smo napuštenom i bolesnom mačiću osigurali siguran dom i vjerujem dug i sretan život”



Foto: Marko Gracin