Slučaj koji potresa Dodikov režim

PRAVDA ZA DAVIDA: Riječani žele podržati Banjalučane u prosvjedima zbog ubijenog mladića

P. N.

foto: Pravda za Davida

foto: Pravda za Davida

Riječki skup podrške najavljen je putem Facebooka, pod motom "Pravda za Davida", a trebao bi se održati 27. svibnja, s početkom u 17.00 sati, u Kružnoj ulici kod Palacha.



Grupa građana Rijeke organizira skup kojim želi upozoriti na gorući banjalučki slučaj, izazvan nerazjašnjenom smrću mladića Davida Dragičevića, starog 21 godinu. Dragičević je nestao u noći sa 17. na 18. ožujka, da bi njegovo tijelo bilo pronađeno 24. ožujka, na ušću rijeke Crkvene u rijeku Vrbas.


Službena istraga utvrdila je da mladić nije žrtva kriminalnog djela, ali niz indicija ukazivao je da je riječ o ubojstvu. Zbog nerazjašnjenog ubojstva uslijedili su protesti građana Banja Luke protiv vlasti Milorada Dodika. Otac nesretnog mladića, Davor Dragičević, za to vrijeme čini sve kako bi dokazao da mu je sin ubijen, odnosno kako bi potaknuo institucije da ubojice privedu pravdi.


Riječki skup podrške najavljen je putem Facebooka, pod motom “Pravda za Davida”, a trebao bi se održati 27. svibnja, s početkom u 17.00 sati, u Kružnoj ulici kod Palacha.




– Grupa građana Rijeke okupila se radi podrške za Davida. Mirnim putem i peticijom želimo poslati podršku u Banja Luku, da naši susjedi vide da smo uz njih, stoji u pozivu na skup podrške, gdje se navodi i da je David Dragičević bio “student elektrotehnike, sportist, umjetnik, brat, prijatelj…”