Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
15. prosinca 2019.
Došao kraj druženju

foto POGLEDAJTE FINALE ADVENTA NA BREGE Djed Mraz kući se iz Kastva vratio – raketom

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 30. prosinac 2018. u 19:03 2018-12-30T19:03:00+01:00

KASTAV Svemu lijepom dođe kraj, pa tako i druženju Djeda Mraza i Bake Mraz s mališanima koji su danas u Kastvu prvi puta svjedočili pravom lansiranju najdražeg adventskog lika. Na Lokvini su se svi zajedno najprije zabavljali u uredu Djeda Mraza, potom zajednički fotografirali, dijelili bombone i otpjevali pokoju prigodnu pjesmu. Orili su se Kastvom »Zvončići«, plesali su vilenjaci, djeca i roditelji, a onda je došao trenutak da Djed u pratnji Bake krene put Žudike.

Ispričao je Djedica, pred rastanak, mališanima i priču o zlatnoj ribici kako bi im ovo druženje ostalo u što ljepšem pamćenju. Odgovarao je strpljivo na sva njihova pitanja i udijelio im nekoliko zlata vrijednih životnih savjeta. Prepoznao je i među nonićima neke koje je zadnji put vidio »pred 63 godine«, a kada je došao trenutak »ispaljivanja« mališani su u jedan glas viknuli: Neeeeeee!!! Nagovarali su ga da ostane s njima, živi s Bakom Mraz u Kastvu i tu čeka naredni prosinac, no čarolija adventa tada ne bi bila potpuna.

G3012VK05
Advent u Kastvu - Lansiranje Djeda Mraza / Foto Vedran Karuza

Djed Mraz je pozdravio djecu, obećao povratak u Kastav 2019. godine, ušao u raketu i uz pomoć pirotehničkih efekata nestao u trenu. Tamo negdje daleko čekaju ga njegovi vilenjaci, a mali Kastavci i njihovi gosti s velikim će ga veseljem dočekati i narednog prosinca.
Na Kastvu je tijekom ovogodišnjeg Adventa bio otvoren Ured Djeda Mraza u kojem su se odvijale razne radionice i program kojeg je sponzorirao Ciciban, a mališani prihvatili s velikim veseljem. Ne treba sumnjati da će i odlično osmišljen program ispraćaja Djeda Mraza i Bake Mraz biti manifestacija koja će se razvijati i u narednim godinama privlačiti sve više posjetitelja na kastavski Advent.

Opširnije u tiskanom izdanju

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.