TZ Opatija

POČELO ODBROJAVANJE U Opatiji posljednje pripreme za ispraćaj 2017. godine

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio:Silvano Ježina

Snimio:Silvano Ježina

Unatoč najavi, jučer je izostao sajam starina u Radničkoj ulici, koji će se međutim održati danas od 9 do 17 sati, kada će u Opatiji biti veselo uz ulične svirače, te tradicionalno bogatu ugostiteljsku ponudu



OPATIJA Tradicionalna novogodišnja zdravica gradonačelnika održat će se u ponedjeljak, 1. siječnja u 12 sati na terasi hotela Kvarner u Opatiji, a u slučaju lošeg vremena u Kristalnoj dvorani najstarijeg hotela na Jadranu – javili su iz Turističke zajednice Grada Opatije.


Sretnu Novu godinu gostima će čestitati gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i zahvaliti im što su ovaj grad odabrali za doček 2018. godine. Čestitkama će se pridružiti i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, direktorica TZ grada Opatija, predsjednik Gradskog vijeća Robert Kurelić i turistički djelatnici. Čestitka će se uputiti na devet jezika te će se nazdraviti s čašom pjenušca s ugraviranim motivom Djevojke s galebom koja ostaje gostima kao suvenir za uspomenu.

Kuhano vino i kolači


A nakon mnogih kišnih dana, jučerašnje sunčano vrijeme konačno je u cijeli grad, a posebno na prigodno okićeni trg ispred tržnice izmamilo veći broj posjetitelja, domaćih ljudi, ali i turista. Osjećala se blagdanska živost i užurbanost, no mnogi su ipak uspjeli pronaći malo vremena za prijatelje i poznanike, te predahnuli i u posebnom ambijentu proveli dio jutra uz kuhano vino, kolače i drugu ponudu iz obližnjih kućica. Blagdanski mrkat je tako »došao na svoje«, pa se ovdje jučer moglo nabaviti prigodne artikle za ukrašavanje novogodišnjeg ambijenta, slastice, te različite poklone, no unatoč najavi, iz Radničke je ulice izostao sajam starina i antikviteta.


Ipak, svi koji su došli u Opatiju upravo zbog sajma starina, neće biti razočarani, jer kako smo saznali od organizatora, budući da se vrijeme stabiliziralo, pa se očekuje da će lijepo vrijeme biti i danas, u subotu, svi koji žele razgledati ovaj sajam, moći će to učiniti danas od 9 do 17 sati u Radničkoj ulici. Uz ostale sadržaje, blagdansku atmosferu u Opatiji će zagrijavati ulični svirači, Trio Asi.




Ukoliko vrijeme bude lijepo kao što je to bilo jučer, kada su šetači uživali u suncem okupanoj Opatiji u parkovima i uz more, bit će to najljepši uvod u ispraćaj godine koja je na izmaku.


»Mokri« ulazak u Novu?


Opatija se uz tradicionalne dočeke po hotelima i u zatvorenim prostorima, uz ples i bogatu silvestarsku večeru, za oproštaj od 2017. godine pripremila i uz čak tri dočeka na otvorenome, te originalni doček za najmlađe, 31. prosinca u podne na Ljetnoj pozornici.


No, hoće li planove organizatora poremetiti kiša koju najavljuju meteorolozi, pitali smo jučer nadležne? Ipak, za konačne odluke je još bilo prerano. Kako saznajemo, dječji doček je u planu u nedjelju, 31. prosinca od 11 sati na Ljetnoj, jer u to vrijeme vremenske prilike ne bi trebale biti loše, no što se tiče glavnog večernjeg dočeka ispred tržnice – konačna će se odluka donijeti u nedjelju i u slučaju da bude zbilja loše vrijeme – koncert prebaciti pod krov i to najvjerojatnije u Gervais.