Zimsko lice Platka

POČELA SEZONA Snježna idila na Platku privukla mnogobrojne Riječane: “Kakva lipota”

Mirjana Grce

Protekli vikend bio je nagovještaj, a već jučer je više stotina posjetitelja uživalo u tamošnjem miru i snježnoj idili. Za skijanje još nije bilo dovoljno snijega, ali su se zato sanjkali mnogi



RIJEKA Platak je jučer bio idiličan. Snježni je pokrivač pokrio sve i otkrio lijepo zimsko lice toga popularnog skijališta i izletišta. Protekli vikend bio je nagovještaj, a već jučer je više stotina posjetitelja uživalo u tamošnjem miru i snježnoj idili. Za skijanje još nije bilo dovoljno snijega, ali su se zato sanjkali mnogi.


– Svima izražavamo dobrodošlicu. Želimo ponoviti odličnu prošlogodišnju sezonu, i možemo reći da je sezona započela. S prvim snijegom je Goranski sportski centar stvorio uvjete za sanjkanje te smo stavili u pogon pokretnu traku u podnožju Radeševa. Ukupno imamo sedam staza, i čim padne dovoljno snijega za skijanje sve ćemo otvoriti«, objasnio je Davorin Klobučar iz Goranskog sportskog centra.


Platak će i ove sezone ponuditi mnoštvo sportskih i rekreativnih sadržaja, slično kao i proteklih godina, pa i više od toga. Naravno, posjetitelje očekuju dobra hrana i piće, glazba, ugostiteljska ponuda na bar četiri lokacije.







»Kakva lipota«, rekao nam je Lucijan Barbalić koji je iz Opatije na Platak doveo prijatelje, supružnike Josipa i Darinku Posavec iz Varaždinskih toplica, a oni su pak zajedno uzviknuli: »Platak je zaista divan«.


Na takoreći prvi snijeg, a jučer ga je bilo oko 20 centimetara, mnogi su roditelji doveli djecu, uživali s njima u prekrasnoj prirodi, u sanjkanju i grudanju, u hrani u tamošnjim ugostiteljskim objektima.


Mnogi su fotografirali čudesan krajolik, mnogi snimili pokoji selfi, poput mladih Mateja i Renate koji su u šetnju Platkom došli na gotovo cijeli dan, i ostali oduševljeni.





Ovog je vikenda tamo i velika skupina Riječana koji vježbaju jogu – imaju jedan u nizu svojih joga vikenda na Platku. »Vježbamo, radimo meditacije, imamo predavanje, malo se družimo i dolazit ćemo ponovo. Sa svime smo ovdje zadovoljni«, objasnila je njihova voditeljica Tamara Kleva.