Novi projekt

PGŽ: Nakon škola, počinje energetska obnova domova zdravlja vrijedna 28 milijuna kuna

Hina

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

Javni poziv resornog ministarstva čekaju već spremni projekti obnove domova zdravlja u Delnicama, Ravnoj Gori, Crikvenici, Krku i Loparu, a procijenjuje se da bi ukupna investicija stajala oko 28 milijuna kuna

RIJEKA – Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina u ponedjeljak je ocjenio da je osnivanje Regionalne energetske agencije Kvarner bio pun pogodak te je navio da nakon energetske obnove škola, županija kreće u energetsku obnovu domova zdravlja.Komadina je kazao da je Regionalna energetska agencija Kvarner napravila energetsku procjenu više od 300 županijskih objekata te da će u ovoj godini, nakon uspješno odrađenog projekta energetske obnove škola, krenuti u energetsku obnovu pet objekata domova zdravlja.

Ravnatelj te agencije Darko Jardas naveo je da javni poziv resornog ministarstva čekaju već spremni projekti obnove domova zdravlja u Delnicama, Ravnoj Gori, Crikvenici, Krku i Loparu, a procijenjuje se da bi ukupna investicija stajala oko 28 milijuna kuna.


Najavio je i nastavak projekta na Unijama, na kojima se priprema gradnja fotonaponske elektrane, s kojom će taj otok postati prvi energetski samoodrživi otok na Jadranu.


O aktivnostima Javne ustanove Priroda govorila je ravnateljica Irena Jurić.




Nakon uređenja Centra za posjetitelje u Belom na Cresu, u jesen će, prema sličnom modelu, biti otvoren Centar za velike zvijeri u Staroj Sušici. Pri kraju su građevinski radovi, a pripremaju se postav i edukativni materijali. Ukupna vrijednost investicije je 8 milijuna kuna, od kojih je pet milijuna kuna iz europskih fondova, dva milijuna kuna osigurala je županija, a milijun kuna Ministarstvo regionalnog razvoja.


Župan Komadina izvijestio je i o dodjeli 2 milijuna kuna županijskoj Vatrogasnoj zajednici, za financiranje vatrogasne djelatnosti u ovoj godini.Za financiranje natjecanja i smotri učenika osnovnih i srednjih škola osigurano je 352 tisuća kuna, a za financiranje pomoćnika u nastavi za drugo polugodište tekuće školske godine 2,4 milijuna kuna.