Ne odustaju

PGS i Unija Kvarnera o mostarini: “HDZ pritisnuo krčke načelnike, rade protiv građana”

Tihana Tomičić

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

 Istina je da je HDZ izvršio pritisak na dio načelnika s Krka, na one na koje može izvršiti svoj politički pritisak, i da sad oni mijenjaju ploču, rekao je Nikola Ivaniš



RIJEKA – Čelnici Unije Kvarnera i PGS-a Marko Boras Mandić i Nikola Ivaniš komentirali su, kako su rekli, pritisak HDZ-a i ministra Olega Butkovića na krčke načelnike, koji su promijenili ploču i umjesto da nastave inzistirati da se naplata mostarine na Krčkom mostu potpuno ukine, sada govore o gradnji tzv. plave magistrale i projektu novog mosta za Krk iz novaca koji se naplaćuje. 


Obje stranke, kako su kazali, podići će ili su već podigle ustavnu tužbu na Ustavnom sudu, kako bi se Ustavni sud dvaput izjašnjavao i »da im dvaput bude neugodno što građane PGŽ stavljaju u neravnopravan položaj u odnosu na druge u Hrvatskoj«, kako su kazali Boras Mandić i Ivaniš.


– Nećemo odustati i tražimo jednakost za naše građane, jer jedino se Krčki most naplaćuje od svih koji su sagrađeni od 90. do danas, rekao je Boras Mandić.




Ivaniš je bio konkretniji i oštriji:


– Smiješno je reći da je nalogom ministra Butkovića sada krenula izrada projektne dokumentacije za novi most i novu cestu na Krku, pa ne događa se to samo tako, takvi projekti traju desetljećima, nije dovoljan jedan »nalog«. To je samo spretna zamjena teza.


A istina je da je HDZ izvršio pritisak na dio načelnika s Krka, na one na koje može izvršiti svoj politički pritisak, i da sad oni mijenjaju ploču. U veljači prošle godine i sam ministar Butković složio se da mostarinu treba ukinuti, a sada se priča promijenila.


– Ovakvim stavom neki krčki načelnici rade izravno protiv građana koji su ih izabrali, zaklljučio je Boras Mandić.