Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Olja Dešić

Otvara se Yamaha Music School: Rijeka se sprema igrati s glazbom

Najavljeno otvaranje Yamaha Music School Rijeka u rujnu
Najavljeno otvaranje Yamaha Music School Rijeka u rujnu
Autor:
Objavljeno: 30. svibanj 2019. u 18:45 2019-05-30T18:45:35+02:00

RIJEKA Renomirani riječki glazbeni Olja Dešić najavio je otvaranje Yamaha Music School Rijeka. Riječ je o, kaže, z hrvatsku javnost potpuno novom konceptu glazbene edukacije za sve naraštaje, počevši od 8 godina naviše.

Prisutne je putem na press konferenciji putem video poruke pozdravio i zaželio dobar početak i Senior direktor YMS za Europu, Jorn Fischer, te poželio uspješan početak prve ovakve škole u Hrvatskoj i regiji.

Otvaranje Yamaha Music School, kako kaže Dešić, priznanje je dugogodišnjoj uspješnoj edukaciji koju provodi Studio Maraton od 2008.

Potpuno je to, doduše, drugačiji koncept glazbene edukacije, a temelji se na preko šezdeset godina iskustva i izuzetno bogatom kurikulumu koji svojim pristupom in mogućnostima donosi posve nov način muziciranja i učenja kroz glazbu.

Program je koncipiran na modernom, zabavnom, praktičnom i kreativnom gradivu te se provodi u malim grupama formiranima prema dobi i stupnju znanja polaznika. Svaki polaznik ima priliku polagati i svjetski priznati ispit u suradnji sa svjetskom licencom RSL Awards, bodovan kroz ECTS sustav.

IMG_1271

Škola je opremljena Yamaha instrumentima, a u izboru je preko dvadeset različitih grupnih tečajeva prilagođenih dobi i nivou znanja. 

Svi predavači, a sad ih je petnaestak u YMS Rijeka, polažu ispite i postaju licencirani učitelji YMS.

Dešić ističe ravnopravnu pojavnost YMS Rijeka u europskoj i svjetskoj umreženosti Yamaha Music School sustava, što će se pokazati dobrim i kao doprinos javnosti EPK 2020. Ujedno, smatra da je ovo značajan doprinos poboljšanoj ponudi glazbene edukacije u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.

YMS ima preko 6000 škola u 40 zemalja svijeta, kroz sustav je prošlo 30 milijuna polaznika, od kojih su danas nastali vrhunski glazbenici, profesori i stručnjaci. Sustav nudi alternativu klasičnoj glazbenoj naobrazbi u skladu s leitmotivom sustava: svatko je muzikalan, samo to treba otkriti.

Yamaha Music School Rijeka otvara svoja vrata u rujnu. A obavezne predbilježbe kreću odmah i traju do 1. srpnja OVDJE.

Veliko finale Studio Maraton Tečajeva na Trsatskoj Gradini

Studio Maraton tečajevi prošle su godine proslavili 10 godina glazbeno scenskim spektaklom Maratonovih 10 u kojem su svirajući, pjevajući, glumeći i plešući sudjelovali polaznici škole iz svih područja glazbenog obrazovanja.

Ove godine, Studio Maraton upriličit će 10. srpnja na Gradini Maratonovih 11. Kao i prošle godine stipendistica Maratona Mia Negovetić je u glavnoj ulozi. To će zatvoriti jedno poglavlje i otvoriti vrata velikoj promjeni: Studio Maraton Tečajevi postaju Yamaha Music School Rijeka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.