Senzibilitet za obrazovanje

Općina Jelenje stipendira 39 učenika i studenata

Sanja Gašpert

Studentske stipendije iznose 800 kuna, učeničke 400, a socijalno ugroženi srednjoškolci primat će 300 kuna



JELENJE Kriteriji su ove godine promijenjeni i drugačiji su nego proteklih godina, ali i dalje smo Općina koja je senzibilna prema studentima i učenicima koji su u ovoj godini ostvarili pravo na stipendiju. Za tu namjenu osigurana su sredstva u proračunu u iznosu od 394.500 kuna, za ukupno 39 učenika i studenata, istaknuo je to načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja prilikom dodjele stipendija u Domu kulture Dražice.


Općina Jelenje je sukladno najavama dodijelila nagrade u vidu općinskih stipendija za najbolje učenike i studente. Također, stipendije su dobili i učenici koji su je ostvarili na osnovu socijalnog statusa. Stipendije darovitim studentima iznose 800 kuna, a za darovite učenike 400 kuna mjesečno. Socijalno ugroženi učenici srednjih škola primat će mjesečne stipendije u iznosu od 300 kuna.


Stipendije su dobili sljedeći učenici: Vedrana Jermanić, Paula Žagar, Marta Stipić, Mihaela Trzija, Lea Zdelar, Lucija Perušić, Idora Ban, Arian Ban, Valentina Mohorić, Arijana Radi, Lea Rac, Petra Zoretić, Marija Linić, Mateo Moreti, Klara Blažić, Ema Kukuljan, Paula Radetić, Jelena Juretić.




Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju Općine Jelenje su Paola Čargonja, Karlo Manjgotić, Katarina Zoretić Kanjir, Barbara Zoretić Kanjir, Karla Trzija, Lorena Hlača, Korina Zoretić, Hana Vičević, Luka Jusić, Marta Mavrinac, Dorothea Tomić, Andrej Hlača, Magdalena Linić, Ema Žeželić i Marta Ban. Stipendije su dobili i studentica Mirna Zoretić te učenici Paolo Brnja, Blaž Ković Stipić, Stipe Brtan, Domagoj Prosen i Krešimir Juretić.