Prigodan program

Odgođena manifestacija ”Gremo na Učku”

Biljana Savić

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



NOVO Nakon današnje konferencije za novinare na kojoj je najavljeno održavanje manifestacije „Gremo na Učku“ za ovu subotu, 11. svibnja 2019. godine, iz PGŽ-a su javili da se radi vremenskih neprilika manifestacija odgađa. O novom datumu, obavijestit ćemo vas pravovremeno, kažu iz PGŽ-a.


RIJEKA – Predsjednik Savjeta mladih PGŽ Robert Matić, njegov zamjenik Kristian Tončić te predsjednik Savjeta mladih Istarske županije Alen Gržinić najavili su manifestaciju »Gremo na Učku« koja se održava u povodu Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom. Cilj manifestacije je na zanimljiv način obilježiti Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom kroz promociju vrijednosti antifašizma.


Tako će u organizaciji Savjeta mladih Istarske i Primorsko goranske županije u subotu 11. svibnja u 8,45 sati s dvaju središnjih punktova svi zainteresirani građani, bez obzira na dob i spol, započeti uspon na Učku. Punkt okupljanja za sve zainteresirane s Istarske strane je kod restorana Dopolavoro, a uspon s Primorsko-goranske strane počinje kod Planinarskog doma »Poklon«. Cilj uspona je okupljanje na središnjem platou ispred bivšeg odmarališta INA na Učki.




– Želimo okupiti sve generacije, sportašice i sportaše, rekreativce i zaljubljenike u prirodu i dobru zabavu te oživljavajući tradiciju približiti građanima Europu, a Europi Primorsko-goransku županiju na najzdraviji način, kazao je Matić i najavio dobru zabavu na središnjem mjestu okupljanja uz koncert grupe Top of the pops i Šajete s bendom, a i organiziran je i prigodan program za najmlađe sudionike uz »Zemlju Zabave«.