Radovi na ciglenoj zgradi

Od danas zatvoren istočni dio parkirališta ‘Benčić’, uvodi se preregulacija prometa

Marinko Glavan

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Od ponedjeljka, 11. ožujka 2019. godine zbog radova na ciglenoj zgradi i ulaska, odnosno izlaska teških vozila doći će do preregulacije prometa na ulazu, odnosno izlasku u parkiralište »R. Benčić«



RIJEKA Istočni dio parkirališta »Rikard Benčić« od danas u 18 sati bit će ograđen i zatvoren zbog radova na rekonstrukciji i uređenju ciglene zgrade u kompleksu »Benčić«, objavljeno je iz Gradskog prometnog centra, uz molbu vozačima da ne parkiraju na tom dijelu parkirališta jer će vozila koja budu parkirana na ograđenom prostoru premjestiti pauk. Planirani rok završetka radova je prosinac ove godine.


– Također, od ponedjeljka, 11. ožujka 2019. godine zbog navedenih radova i ulaska, odnosno izlaska teških vozila doći će do preregulacije prometa na ulazu, odnosno izlasku u parkiralište »R. Benčić«. Organizacijom izvođenja radova predviđeni prilaz vozila gradilištu bit će iz smjera zapada, odnosno iz Vukovarske ulice te duž Ulice Viktora Cara Emina do lokacije ulaza/izlaza parkirališta »Benčić«.


Kako zbog kretanja teških teretnih vozila gradilišta, ista u prostor parkirališta nisu u mogućnosti ulaziti kroz postojeći ulaz za vozila, bit će nužno organiziranje privremenog prometovanja vozila gradilišta izlaznim prometnim trakom s parkirališta u suprotnom smjeru. Postojeći ulaz u parkiralište bit će i dalje u funkciji kontrole ulaza korisnika parkirališta u prostor parkirališta.




Slijedom navedenog, zabranit će se prolaz pješaka duž južnog nogostupa Ulice Viktora Cara Emina, u široj zoni ulaza / izlaza vozila s parkirališta »Benčić«, kako bi se spriječila mogućnost naleta vozila gradilišta na pješake. I dalje će se omogućiti ulaz i izlaz korisnicima parkirališta, ali će se privremenom prometnom signalizacijom naznačiti opasnost i upozorenje na vozila gradilišta, stoji u priopćenju Gradskog prometnog centra.