Koalicija "Rijeka za sve"

Obersnel najavio projekte: Putničku rivu osloboditi od automobila

Marinko Glavan

Marko Filipović, Vojko Obersnel i Ana Trošelj, Foto: S. JEŽINA

Marko Filipović, Vojko Obersnel i Ana Trošelj, Foto: S. JEŽINA

U kompleksu Benčić, koji će postati muzejski kvart s brojnim drugim sadržajima izgradit će se i garaža, te jedan od najvećih trgova u gradu, s mogućnošću izgradnje još jednog hotela, rekao je Obersnel



RIJEKA – Uređenje Trga Riječke rezolucije, Trga 128. brigade i Ulice Dolac uz oslobađanje od automobila, uređenje Trga Pul vele crikve kod Kosog tornja i otvaranje rimskih mozaika na trgu, uređenje Trga Grivica ispred Katedrale sv. Vida, dovršetak uređenja Parka Pomerio, uređenje Adamićevog gata i oslobađanje putničke rive od automobila te uređenje parka Mlaka prema povijesnom obrascu, te niz drugih projekata iz područja prostornog uređenja grada, prometa i energetike najavili su kandidat za gradonačelnika koalicije Rijeka za sve Vojko Obersnel, kandidat za njegova zamjenika Marko Filipović te predstavnica koalicijske liste za gradsko vijeće Ana Trošelj.


Kreće i izgradnja novog resorta na Kostabeli, s ulaganjem od preko 50 milijuna eura, koje će sigurno unaprijediti turističku sliku Rijeke.


U kompleksu Benčić, koji će postati muzejski kvart s brojnim drugim sadržajima izgradit će se i garaža, te jedan od najvećih trgova u gradu, s mogućnošću izgradnje još jednog hotela, rekao je Obersnel, najavivši i skoro rješavanje pitanja uređenja ugostiteljskih i sportsko-rekreativnih sadržaja na Molo longu, u nekadašnjoj zgradi Dezinsekcije.




Marko Filipović najavio je i niz novih ulaganja u prometnu infrastrukturu, poput izgradnje rotora na Martinkovcu, većeg broja potpuno novih prometnica u gradu, te novih raskrižja.


Predstavnici koalicije najavili su i realizaciju vodoopskrbnog projekta, s novim pročistačem otpadnih voda, ukupne vrijednosti 1,7 milijardi kuna, kao i izgradnju kogeneracijske toplane na biomasu koja će pokrivati cijeli Sušak, riječki KBC i Kampus.