Kraljevica

Obalni dio postao veliko gradilište: Sanira se sunčalište i lukobran Oštro

Biljana Savić

Osim toga, sredinom lipnja počeli su radovi na obnovi dijela Randićeve ulice s ciljem sprečavanja štetnih utjecaja oborinskih voda na okolni teren



KRALJEVICA – Obalni dio Kraljevice je gradilište, a sve kako bi uskoro dobila što više aduta kojima će snažnije privući nautičare i kupače. Početkom lipnja započela je sanacija pomorskog dobra, odnosno uređenje postojećeg platoa sunčališta u neposrednoj blizini luke Bakarac. Radovi podrazumijevaju izradu nove armirano betonske ploče površine 700 četvornih metara i izradu novog obalnog zida u duljini 75 metra. Uz građevinske radove, bit će postavljen i novi javni tuš za kupače. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 560 tisuća kuna, a izvođač je tvrtka BSK d.o.o. iz Rijeke.


Uz sanaciju na Bakaracu istodobno je počela i obnova dijela lukobrana Oštro, koji se nalazi u blizini Kampa Oštro. Primarni razlog sanacije je alarmantno loše stanje dijela lukobrana u kojem je zbog dugogodišnjeg utjecaja valova i ispiranja materijala nastala kaverna. Sanacija, uz punjenje kaverne betonom, podrazumijeva izradu obalnog zida u duljini od 50 metara, uređenje postojećih stepenica na kupalištu te zaštitu lukobrana s izradom kvalitetnije školjere. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 580 tisuća kuna, a izvođač je tvrtka BSK d.o.o. iz Rijeke.


Sredinom lipnja krenuli su radovi na obnovi dijela Randićeve ulice u Kraljevici. Zahvat će se izvoditi sukladno izvedbenom projektu iz 2016. godine izrađenog od tvrtke GEO-RAD d.o.o. iz Jelenja. Radi se prvenstveno o sprečavanju štetnih utjecaja oborinskih voda na okolni teren. Sanacija podrazumijeva zahvat duljine 100 metara sa zamjenom postojećeg asfalta i prilagođavanjem nagiba, postavom rubnjaka, uređenjem bankine, ugradnjom rešetki i slivnika za oborinsku odvodnju, upojnih bunara i postavom prometne signalizacije.




– Što reći, nego da vladaju zadovoljstvo i optimizam zbog procesa u gradu i oko grada, a zbog vremena koje je pred nama. Veliki broj pokrenutih projekata od kojih su neki već i realizirani, ili su u vrlo visokom stupnju realizacije, stvaraju poticajno okruženje, okruženje koje provocira nove projekte i nove ciljeve, okruženje koje nas drži zadovoljnima, ali i budnima, odgovornima pred građanima, i potiče nas da budemo iz dana u dan bolji i predaniji u svom radu kako bismo iskoristili sve prilike i mogućnosti koje se otvaraju pred svima nama zajedno, kaže kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.