Sport među djecom

OŠ Podmurvice deseta škola u projektu RiMove

Ljiljana Hlača

Foto Marko GRACIN

Foto Marko GRACIN

Ideja projekta RiMove je da se sport bude dostupan i besplatan, a da se kroz njega pozitivno utječe na razvoj djece u vremenu kada sve više provodimo uz televiziju, tablete, mobitele. Nadalje, program omogućuje da se djeca bave tjelesnom aktivnošću u vrijeme produženog boravka - na taj način - nakon nastave, više vremena ostaje za igru, učenje, druženje s obitelji, istaknuto je na  druženju u OŠ Podmurvice



RIJEKA OŠ Podmurvice deseta je riječka škola koja je ušla u projekt RiMove što je bila prigoda da se danas još jednom predstavi ovaj program, s kojim je Grad Rijeka odnosno Riječki sportski savez započeo još 2017. godine, a kojeg od sada financira i Europska unija.


Školica zdrave prehrane, Eco Corner, čitanje sportske lektire ali besplatno treniranje atletike, gimnastike, juda, stolnog tenisa, kenda, odbojke, košarke, nogometa, rukometa, a od sljedeće godine i ples – sastavnice su ovog projekta koji ima cilj promicati sport među djecom od 1. do 4. razreda.


– Ideja projekta RiMove je da se sport bude dostupan i besplatan, a da se kroz njega pozitivno utječe na razvoj djece u vremenu kada sve više provodimo uz televiziju, tablete, mobitele. Nadalje, program omogućuje da se djeca bave tjelesnom aktivnošću u vrijeme produženog boravka – na taj način – nakon nastave, više vremena ostaje za igru, učenje, druženje s obitelji, istaknuto je na  druženju u OŠ Podmurvice.




Najavljeno je širenje mreže uključenosti škola u ovaj projekt a to je sada moguće zbog povučenih sredstava.


Na prezentaciji je bio pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač koji je tom prilikom rekao da je dobro da Rijeka na ovaj način brine o sportu.


– Važno je da se steknu navike vježbanja, da ono ne bude obaveza jer je to polazište za zdrav život, zaključio je Krajač. Zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš dodao je da je zadovoljstvo da je Rijeka predvodnica u ovakvim projektima i da se na ovaj način brine o zdravlju onih najmlađih.