Struka na Klinici za neurokirurgiju

Novosti u operacijskom liječenju kralježnice

Vladimir Mrvoš

Predavanje spinalnog kirurga iz Italije dr. Josipa Burića / Foto KBC

Predavanje spinalnog kirurga iz Italije dr. Josipa Burića / Foto KBC

Predavanja za liječnike svih suradnih struka, ali i liječnike obiteljske medicine, obuhvatila su teorijski prikaz o balansu cijele kralježnice, kao i prikaz pojedinih slučajeva operiranih u Rijeci



RIJEKA  Klinika za neurokirurgiju KBC-a Rijeka u četvrtak je u sušačkoj bolnici organizirala stručni sastanak o liječenju kralježnice – »Suvremeno operacijsko liječenje degenerativnih bolesti kralježnice«.


Predavanja za liječnike svih suradnih struka, ali i liječnike obiteljske medicine, obuhvatila su teorijski prikaz o balansu cijele kralježnice, kao i prikaz pojedinih slučajeva operiranih u Rijeci.


Uvodno predavanje Degeneracijske bolesti kralježnice i njihovo liječenje – važnost sveobuhvatnog pristupa održali su dr. Josip Burić, prof. dr. Darko Ledić i doc. dr. Dean Girotto, a izlaganje Parametri sagitalnog balansa vratne kralježnice održala je dr. Ana Gavranić.




Dr. sc. Hrvoje Šimić predavao je na temu Parametri sagitalnog balansa slabinske kralježnice, a dr. Ozren Vidak je prikazao slučajeve iz kliničke prakse.


Također, od početka godine na riječkoj Klinici za neurokirurgiju uveden je program inovativnih operacija duljih segmenata kralježnice prednjim i stražnjim te kombiniranim pristupom u njezinom vratnom, leđnom i slabinskom dijelu.


U operacijama uz tim riječkih neurokirurga sudjeluje iskusan spinalni kirurg iz Italije dr. Josip Burić.