Loša prometna situacija

Nema mjesta panici, vremenske neprilike tek privremeno ‘ispraznile’ police dućana

Biljana Savić

Prazna riječka ribarnica / Snimio Marko GRACIN

Prazna riječka ribarnica / Snimio Marko GRACIN

U ovome trgovačkom lancu danas nije bilo ovoga, a u onome jučer nije bilo onoga... No, sve te situacije bile su privremene. Čak i kad se sve čega povremeno nije bilo zbroji i pomnoži sa stotinu, nitko tko je imao čime kupiti hranu nije ostao gladan



RIJEKA U Rijeci je temperatura zraka ispod nule, bura je, puno toga ne funkcionira, ali gladi nema. Iako su nam brojni čitatelji javili da u nekim supermarketima u Rijeci i okolici danas ili jučer nije bilo voća ili kruha, ili da je bio slab izbor piletine, a i sami smo bili svjedoci nekoj od spomenutih scena u riječkim trgovačkim lancima, nema mjesta panici.


Veljača je i zima je. Snijeg je i bura je, i neki šleperi se ne mogu probiti do veleprodajnih punktova. Nitko neće ostati gladan zato što se nekoliko šlepera s voćem zbog snijega ili bure danima nije probilo do Rijeke.


Evo, na primjer, u nedjelju poslijepodne u Plodinama u ZTC-u nije bilo agruma, ali je zato bilo jabuka u izobilju.  Uostalom, već danas su police u tim istim Plodinama bile prepune citrusa. Danas u Lidlu u nekoliko navrata nije bilo kruha, izuzev onog skupljeg, raženog. Pa su ljudi ili kupili raženi, ili otišli na neko drugo prodajno mjesto po jeftiniji kruh.




U ovome trgovačkom lancu danas nije bilo ovoga, a u onome jučer nije bilo onoga… No, sve te situacije bile su privremene. Čak i kad se sve čega povremeno nije bilo zbroji i pomnoži sa stotinu, nitko tko je imao čime kupiti hranu nije ostao gladan.  Povremeno je prethodnih dana poneki trgovački lanac bio bez nekih namirnica, ali stanje nije bilo ni približno alarmantno.



Gladni nisu ostali ni ljubitelji ribljih marendi u konobama oko riječke tržnice, koja je danas bila zatvorena. Ma koliko to nemoguće zvučalo, neke koće i plivarice ipak su se odvažile na borbu s valovima.


– Škampi, evo, hodaju, imamo čak i srdelice, pasa, sve… – doslovce nam kaže djelatnica konobe Feral i govori da njihovi dostavljači i ovih olujnih noći idu na ribe, a prazni izložbeni hladnjaci nisu nas dočekali ni u ostalim riječkim konobama.