Otvorenje 2020.

Naziru se vizure luksuznog resorta od 50 mil. eura: Evo kako trenutno izgleda Costabella

Andrea Bralić

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Resort će biti kombinacija hotela i vila s wellnessom na 4 tisuće kvadrata, unutarnjim bazenom od 30 metara, dječjim bazenom i velikim jacuzzijem, te vanjskim grijanim bazenom od 50 metara



RIJEKA Radovi na izgradnji luksuznog hotelskog resorta Costabella, koji će riječkom turizmu donijeti 500 novih turističkih ležajeva, odvijaju se vrlo dobro, a novi bi objekt trebao biti otvoren u proljeće 2020. u godini kada će Rijeka biti Europska prijestolnica kulture.


Resort će biti kombinacija hotela i vila s wellnessom na 4 tisuće kvadrata, unutarnjim bazenom od 30 metara, dječjim bazenom i velikim jacuzzijem, te vanjskim grijanim bazenom od 50 metara. Na potezu od 200 metara smjestit će se plaža s tri mula i šljunčanim dijelovima između njih, kazao je jučer u ime investitora projekta, direktor tvrtke JTH Costabella, Borjan Brnčić na gradilištu na kojem je uspješno okončana druga faza izgradnje ovog, za Rijeku, vrlo značajnog projekta. 


Zadovoljstvo nije krio ni prvi čovjek Rijeke, Vojko Obersnel, koji je također sa svojim suradnicima obišao gradilište i konstatirao da se tek dolaskom dobije pravi dojam značaja i veličine ovog projekta:




– Kada sam prvi puta vidio nacrt, bio sam pomalo skeptičan da na ovom mjestu može biti izgrađeno nešto tako veliko. Zahvaljujem investitoru što je odabrao Rijeku i što će u konačnici uložiti 50 milijuna eura. Ovo je važno s aspekta promocije Rijeke kao turističkog grada koji iz godine u godinu ima do 20 posto više turista; značajno je jer posao rade domaće tvrtke, a u konačnici ovaj projekt otvara nova radna mjesta, kazao je Obersnel i najavio da će do kraja 2019. biti završena rekonstrukcija »Opatijske ceste« s prilazom ovom resortu što je vrlo značajno investitoru.





Vlasnik grupacije JTH Jaroslav Trešnjak zahvalio se Gradu Rijeci na dosadašnjoj suradnji i rekao kako je najveća sinergija upravo potrebna u ovom trenutku kada treba uslijediti rekonstrukcija ceste i dovođenje plina za potrebe budućeg projekta.


– Ovaj divan pogled na more obožavat će naši budući gosti i zaista se nadam da će se uvijek iznova vraćati u Rijeku, upravo kao i ja, koji ovdje dolazim već 35 godina, kazao je Jaroslav Trešnjak i najavio novi obilazak gradilišta negdje u travnju naredne godine kada je u planu završetak druge faze izgradnje.


Inače, trenutne radove na gradilištu izvode hrvatske građevinske tvrtke Kamgrad i GP Krk. Početkom studenog započeli su radovi na izgradnji plaže koje izvodi tvrtka G.A.M.I.K. a nadzor toga i cijelog hotelskog kompleksa osigurava tvrtka Institut IGH. Zanimljivi su i brojčani podaci s gradilišta prema kojima je iskopano 70 tisuća kubika kamenog materijala, za grubu gradnju iskoristit će se 24 tisuće kubika betona, ugrađuje se 2.600 tona armature, a na gradilištu dnevno radi sedam dizalica i oko 200 radnika.





Trenutno se betonira prvi podzemni kat glavne zgrade hotela, dok su četvrti, treći i drugi podzemni kat već gotovi. Na vilama je završeno betoniranje temelja i počinje izgradnja prvih katova, a gruba gradnja jedne od vila već je gotova. Zemljani radovi formiranja morskog nasipa u punom su tijeku, a uskoro počinje ugradnja podmorskih cijevi ispod srednjeg mula i prooizvodnja betonskih nosivih konstrukcija mulova, navodi Dušan Pitter, menadžer izgradnje resorta.





Tvrtka JTH Costabella započela je s najtječajnim postupkom za izbor odlučujućih proizvođača za treću fazu izgradnje hotelskog resorta Costabella, koja predstavlja najveći obujam poslova i financija. Natječajima se traže inženjeri građevine i tvrtke koje pružaju usluge na polju klimatizacije i ventilacije, elektro instalacija, grijanja i vode, realiziranja fasada, interijera, oprema wellness i spa centra, kompletno opremanje gastro segmenta i ostalo. Radovi na trećoj fazi odvijat će se do prosinca 2019.