Prijevoz pacijenata

Nakon vožnje slijedi dezinficiranje svakog vozila hitne

Barbara Čalušić

Dezinfekciju provodi riječka Dezinsekcija / Foto S. DRECHSLER

Dezinfekciju provodi riječka Dezinsekcija / Foto S. DRECHSLER

Jučer je novinarima predstavljen i proces dezinfekcije ovih vozila koja se dezinficiraju nakon svake vožnje kod pacijenta kod kojeg se sumnja na zarazu. Dezinfekciju provodi riječka firma Dezinsekcija, a cijeli proces traje sat i pol te podrazumijeva pranje vozila izvana i iznutra



RIJEKA  Svim osobama kod kojih postoji sumnja na koronavirus u Primorsko-goranskoj županiji na raspolaganju su dva vozila Zavoda za hitnu medicinu PGŽ-a.


Jedno vozilo koristi Zavod, dok je drugo vozilo koje je u svojoj unutrašnjosti u potpunosti prilagođeno prijevozu pacijenata kod kojih se sumnja na infekciju virusom COVID-19 na raspolaganju KBC-u Rijeka u čijim se klinikama hospitaliziraju zaraženi pacijenti.


Unutrašnjost vozila prilagođena je prijevozu zaraženih pacijenata tako što su iz stražnjeg dijela vozila izmješteni svi uređaji u prednji dio, a u vozilu nema ventilacije, odnosno grijanja i hlađenja kako bi se dodatno onemogućilo cirkuliranje virusa.




Jučer je novinarima predstavljen i proces dezinfekcije ovih vozila koja se dezinficiraju nakon svake vožnje kod pacijenta kod kojeg se sumnja na zarazu. Dezinfekciju provodi riječka firma Dezinsekcija, a cijeli proces traje sat i pol te podrazumijeva pranje vozila izvana i iznutra.


Potom se po vozilu raspršuju kapljice dezinficijensa koje traje 15 minuta. Nakon toga vozilo se zatvara na pola sata, a prije korištenja vozilo se dodatno provjetrava još desetak minuta.


Iako je stanje s novooboljelima u cijeloj Primorsko-goranskoj županiji stabilno, a tijekom jučerašnjeg jutra ohrabrujuće je zvučao i podatak da u protekla 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj, iz Zavoda za hitnu medicinu PGŽ-a poručuju kako će za ovu vrstu prijevoza, ako za to bude potrebe, na raspolaganju biti još vozila.