Rektorat Sveučilišta u Rijeci

Nagrade za nastavnu izvrsnost i potvrdnice za trajna zvanja

Ingrid Šestan Kučić

Emilija Duparova prima potvrdnicu iz ruku rektorice Snježane Prijić-Samaržija / Snimio Roni BRMALJ

Emilija Duparova prima potvrdnicu iz ruku rektorice Snježane Prijić-Samaržija / Snimio Roni BRMALJ

Izbor u trajno zvanje najviša je stepenica napredovanja na Sveučilištu, a cilj nagrade je promovirati izvrsnost u nastavi, nagraditi one čije su kvalitete i posvećenost  prepoznali i sami studenti, poručila je prof. dr. Prijić Samaržija



RIJEKA  U sklopu proslave 45. obljetnice Sveučilišta u Rijeci i 385 godina visokog obrazovanja u Rijeci, održana je svečanost dodjele potvrdnica redovitim profesorima izabranima u trajna zvanja te nagrade za nastavnu izvrsnost.


Čestitajući laureatima, rektorica prof. dr. Snježana Prijić Samaržija još je jednom naglasila da strateški pokazatelji riječkog sveučilišta u većini bitnih misija vezanih uz obrazovanje, istraživanje i društvenu odgovornost rastu.


Riječ je o rastu broja studenata, znanstvenih publikacija, kvalitete obrazovanja i kvalitete znanstvenih radova, mobilnosti studenata i internacionalnih strateških partnerstava, kao i projekata suradnje sa zajednicom.




– Međutim, ima i izazova vezanih uz podfinanciranost, povlačenje sredstava iz EU fondova za znanstvena istraživanja, transfer znanja i tehnologije te suradnju s poslovnim sektorom. Rast bi mogao biti brži, ali okolnosti nisu naklonjene – kazala je rektorica.


Izbor u trajno zvanje, dodala je, najviša je stepenica napredovanja na Sveučilištu, a nagrada za nastavnu izvrnost ima cilj promovirati izvrsnost u nastavi, nagraditi one čije su kvalitete i posvećenost u nastavi prepoznali i sami studenti kroz studentske evaluacije, kao i one koji sa studentima rade i izvan nastave na raznim projektima i na znanstvenim i stručnim radovima.


Potvrdnice redovitih profesora u trajnom zvanju dobili su s Akademije primijenjenih umjetnosti Emilija Duparova, s Ekonomskog fakulteta Mario Pečarić, s Filozofskog fakulteta Alessandra Pokrajac-Bulian i Estela Banov, s Građevinskog fakulteta Svjetlan Feretić i Darko Meštrović, s Medicinskog fakulteta Snježana Bajek, Olivera Koprivnjak, Ivone Uhač, Nada Gosić, Ines Mrakovčić-Šutić, Gordana Laškarin, Ines Brajac, Gordana Rubeša i Astrid Krmpotić, s Pomorskog fakulteta Svjetlana Hess, s Pravnog fakulteta Petar Veić, Robert Blažević i Eduard Kunštek, a s Tehničkog fakulteta Nino Stojković.


Nagrada za nastavnu izvrsnost u akademskoj godini 2017./2018. dodijeljena je pak: Dariji Žmak Kunić i Nini Licul s Akademije primijenjenih umjetnosti, Ivani First Komen i Petri Adelajdi Mirković s Ekonomskog fakuteta, Goranu Karanoviću i Jeleni Đurkin s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Martini Šendula Pavelić s Fakulteta zdravstvenih studija, Kristijanu Novaku i Tamari Mohorić s Filozofskog fakulteta, Editi Papa Dukić i Josipu Peraniću s Građevinskog fakulteta, Gordani Župan s Medicinskog fakulteta, Neli Malatesti i Andrei Markovinović s Odjela za biotehnologiju, Rajki Juradana-Šepić i Ivani Poljančić Beljan s Odjela za fiziku, Sanji Čandrlić i Martini Holenko Dlab s Odjela za informatiku, Ani Jurasić i Ivani Slamić s Odjela za matematiku, Edvardu Tijanu i Marku Guliću s Pomorskog fakulteta, Antoniji Zubović i Danijeli Vrbljanac s Pravnog fakulteta, Marinu Brčiću i Marijani Živić Đurović s Tehničkog fakulteta te Maji Verdonik i Željki Ivković s Učiteljskog fakulteta.