Izmjene prostornog plana

Na Ćikovićima će se graditi trgovački centar? Evo kada bi mogli krenuti radovi

Biljana Savić



KASTAV – Grad Kastav će, preciznije Ćikovići, dobiti trgovački centar, a za njegovu je izgradnju bilo nužno pristupiti izmjenama i dopunama prostornog plana Grada Kastva kao i izmjeni Urbanističkog plana uređenja UPU 10 za dio građevinskog područja naselja Kastav.


Izmjene i dopune usvojilo je Gradsko vijeće Kastva omjerom glasova 9 za i 7 sudržanih, a suzdržani su bili vijećnici Akcije mladih i koalicije HDZ-HDS-HSP-HSLS, uglavnom zbog izmjene namjene zemljišta iz kategorije zelenog krajobraza u zemljište trgovačke namjene »K2«, a prenamjena prostora, odnosno zemljišta, jedini je razlog izmjena i dopuna prostornog i urbanističkog plana, s obzirom na to da su jedini preduvjet za izgradnju trgovačkog centra.


– U kratkom roku dobili smo sve potrebne suglasnosti i dozvole nadležnih službi i tijela za izmjene prostornog i urbanističkog plana u cilju omogućavanje planskih preduvjeta za smještaj i gradnju trgovačkog centra u dijelu naselja Ćikovići, na zemljištu ukupne površine oko 10.000 četvornih metara.




Centar će biti uobičajenih parametara koji ne bi trebali biti invazivni prema susjedstvu, kazao je u svom izlaganju vijećanicima arhitekt Bojan Bilić.


Prije iznošenja izmjena i promjena Prostornog i Urbanističkog plana pred gradske vijećnike, sprovedena je i javna rasprava.


Još je rano bilo što reći i budućem trgovačkom centru, sad slijedi procjena zemljišta, odluka o prodaji i nakon toga natječaj.


Kako kaže kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, idealna priča je da se do kraja godine ishoduju sve dozvole i onda ovisno o investitoru početkom iduće godine može krenuti gradnja. No, zasad je to još uvijek teorija. kazao nam je Mostarac.