Apsurdistan

NOVA PREPREKA NA PUTU Pogledajte kako je tvrtka Rijeka promet napravila rampu za invalide u Rijeci

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook

Rampa je napravljena na krivom mjestu! Naime, kada bi se preko rampe Jakovac kolicima uputio na pješački prijelaz naišao bi na šahtu, u koju bi mu mogli zapeti  kotači kolica a ne moramo spominjati da je u tom slučaju moguć pad i ozljeda



Tvrtka Rijeka promet odgovorila je na zahtjev Riječanina Đanija Jakovca, koji boluje od multiple skleroze, te napravila rampu na pješačkom prijelazu u njegovom kvartu kako bi mu olakšala kretanje kolicima.


No rampu je napravila na sasvim krivom mjestu! Naime, kada bi se preko rampe Jakovac kolicima uputio na pješački prijelaz naišao bi na šahtu, u koju bi mu mogli zapeti  kotači kolica a ne moramo ni spominjati da je u tom slučaju moguć pad i ozljeda. 


Stoga je reagiralo Društvo multiple skleroze PGŽ, čiji je Jakovac član, objavivši na svom Facebook profilu sljedeći post: 




‘Naš član Đani Jakovac je tražio da Rijeka promet napravi rampu na pješačkom prijelazu u njegovom kvartu. Novac i vrijeme su uloženi, rezultat vidite ! Sad može slobodno pasti kad mu kotači kolica upadnu u šahtu pa uz MS imati i traumu glave…a tako i starije osobe na štakama ili majke s kolicima…..hajde pustimo da je netko ovu rampu projektirao i planirao, zar ljudi koji su je napravili nisu mogli upotrijebiti zdrav razum ?? Što je ovo ?? Ne bismo se nervirali niti isticali da to nije već običaj prilikom izrade rampica, svaku se pravi dva puta – prvi puta otprilike ovako pa onda nakon žalbe popravak….strašno.’