Fešta za pamćenje

NOĆ ZA HNK RIJEKU Mišković: Rijeka neće biti samo moja, već dio svih nas!

Ivan Volarić

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Idemo i dalje sami, ići ćemo u drugačijem smjeru nakon što sam s obitelji odlučio kupiti »Rijeku« od Social sporta, ali »Rijeka« nije samo moja, »Rijeka« će biti dio svih nas. Svjestan sam da jedino zajedno možemo napraviti još puno više! Ajmo svi zajedno vjerovati u ovu »Rijeku«! – rekao je Mišković i pozvao na pozornicu, na zajedničko fotografiranje sve nazočne, u prvom redu pripadnike Armade, a onda i sve ostale.



RIJEKA – Točno u 18 sati i 45 minuta nebo iznad središta Rijeke obasjao je veličanstveni vatromet. Vjerojatno se stanarima obližnih zgrada to nije baš dopalo, ali hladna prosinačka noć na isti dan kao i prošle godine bila je u znaku riječkoga nogometnog prvoligaša. Prošle godine u isto vrijeme predsjednik Damir Mišković u svojem rezimeu spominjao je povijesnu godinu, možda ni ne sluteći da će ona iduća nadmašiti sve.


Larry Ambrozich, voditelj »Noći za HNK Rijeku«, koja se i ove godine održala u Guvernerovoj palači, prepustio je nakon dirljivih video uradaka, koji su sumirali sve što se događalo na Rujevici u 2017. godini, mikrofon prvom čovjeku grada Vojku Obersnelu. Rekao je gradonačelnik da se ponekad zaboravlja da je on ujedno i predsjednik Skupštine HNK »Rijeke«, ali se isto tako ponekad pomalo nepravedno zaboravlja da je zahvaljujući njegovoj podršci pokojni predsjednik Robert Komen ostvario svoj pomalo utopijski plan da u Rijeku privuče ulagača koji će spasiti posrnuli nogometni klub.


– Dugo ću se još sjećati onih razgovora s pokojnim Robertom Komenom, pa i onih prvih razgovora s Damirom Miškovićem i Gabrieleom Volpijem. Da mi je netko rekao da će se u ovih pet godina postići četvrtinu onoga što se napravilo svi bi to unaprijed potpisali. Iza nas je godina velikih uspjeha, povijesna godina. Hvala igračima, trenerima, Upravi, hvala Armadi koja je proslavila 30 godina postojanja. Nadam se i vjerujem da će se »Rijeka« opet vratiti mjestima koja joj pripadaju – kazao je između ostaloga Vojko Obersnel, kojemu su društvo na »Noći za HNK Rijeku« činili dogradonačelnik Filipović, Župan Zlatko Komadina, dožupan Marko Boras Mandić, predsjednik RSS-a Samir Barać, pročelnica za sport Vera Begić kao i brojni bivši i aktualni treneri, nekadašnji i aktualni igrači, zatim predsjednici »Rijeke«. Ovoga puta bilo je to isključivo riječka fešta!





Predsjednik Damir Mišković nije mogao sakriti pokoju suzu kada je još jednom na velikom ekranu prolazio kroz prošlu sezonu…


– Ovaj video govori više od riječi. Ono u što smo vjerovali to smo i ostvarili, a sve zajedno se poklopilo i s 30 godina Armade. Hvala svima na podršci. Ne treba se skrivati ili biti ponizan već jasno reći da je »Rijeka« prošle sezone jednostavno bila najbolja – započeo je Mišković i kao i obično otišao korak dalje, najavio iduću godinu u koju bi klub trebao ući kao njegovo, a ne vlasništvo Social sporta.


snimio Silvano Ježina


snimio Silvano Ježina



– Idemo i dalje sami, ići ćemo u drugačijem smjeru nakon što sam s obitelji odlučio kupiti »Rijeku« od Social sporta, ali »Rijeka« nije samo moja, »Rijeka« će biti dio svih nas. Svjestan sam da jedino zajedno možemo napraviti još puno više! Ajmo svi zajedno vjerovati u ovu »Rijeku«! – rekao je Mišković i pozvao na pozornicu, na zajedničko fotografiranje sve nazočne, u prvom redu pripadnike Armade, a onda i sve ostale.



Malo simbolike za kraj službeno dijela i početak neformalnog druženja koje je potrajalo dugo u noć. Imalo se o čemu pričati, video uratci koji su sumirali sve što se događalo u 2017. godini donijeli su sobom silne emocije i podsjetnik na trenutke ponosa i slave za dugo sjećanje.


snimio Vedran Karuza


snimio Vedran Karuza