Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 26
Sutra: 11° 11° 26
28. siječnja 2020.
Javni poziv

NEZAINTERESIRANI ZA ZDRAVLJE Samo tri posto Riječana traži da im se s krovova ukloni azbest

NEZAINTERESIRANI ZA ZDRAVLJE Samo tri posto Riječana traži da im se s krovova ukloni azbest
NEZAINTERESIRANI ZA ZDRAVLJE Samo tri posto Riječana traži da im se s krovova ukloni azbest
Autor:
Objavljeno: 29. prosinac 2017. u 11:23 2017-12-29T11:23:43+01:00

Nažalost, ne možemo biti zadovoljni s odazivom vlasnika odnosno upravitelja građevina na kojima su ugrađeni materijali koji sadrže azbest, a najčešće je riječ o krovovima, ističu u Odjelu gradske uprave za urbanizam

RIJEKA Na poziv Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem upućenom vlasnicima, odnosno korisnicima građevina s azbestom na području grada Rijeke, pristiglo je 100 prijava.

Poziv je bio raspisan krajem listopada i bio je otvoren mjesec dana. Cilj je bio prikupljanje podataka o lokacijama građevina i procjeni količina za kojeg je izvjesno da će postati azbestni otpad.

– Nažalost, ne možemo biti zadovoljni s odazivom vlasnika odnosno upravitelja građevina na kojima su ugrađeni materijali koji sadrže azbest, a najčešće je riječ o krovovima, ističu u Odjelu gradske uprave za urbanizam.

– U roku je zaprimljeno oko 100 prijava za oko 14.300 metara kvadratnih krovnih površina. U odnosu na oko 2.600 građevina za koje smo procijenili da imaju krovne pokrove koji sadrže azbest, očito je da je riječ o simboličnom broju prijava, a jednako se može reći i za količine jer je prijavljeno tek oko 3 posto od količine krovnog pokrova koji je procijenjen na 9 do čak 10.000 tona, dalje je navedeno.

Prikupljeni podaci proslijedit će se Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, radi planiranja sustava gospodarenja građevnim otpadom koji sadrži azbest. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze