Nesuglasice

Mladež HDZ-a proziva Forum mladih SDP-a: Opstruirali rad i bojkotirali izbor novog Savjeta mladih

Damir Cupać

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina



RIJEKA Predsjednik riječkog ogranka Mladeži HDZ-a Josip Ukalović prozvao je kolege iz Foruma mladih SDP-a da su mjesecima opstruirali rad Savjeta mladih grada Rijeke, a nedavno su zbog unutarstranačkih sukoba bojkotirali izbor novog Savjeta mladih.


– Prvih godinu dana Savjet mladih je imao redovne aktivnosti te su sastanci održavani u prosjeku jednom mjesečno. Nije mi cilj ulaziti u unutarnja pitanja Foruma mladih SDP-a u Rijeci, ali nakon njihovih unutarstranačkih izbora dolazi do kontinuirane opstrukcije rada Savjeta mladih. Naime, nepojavljivanje njihovih članova na aktivnostima Savjeta postaje pravilo, a ne iznimka, čime je onemogućen njegov rad. U kandidacijskom postupku za izbor novih članova biralo se 11 kandidata. Forum je predložio četiri kandidature, a nekoliko njihovih članova kandidiralo se putem različitih udruga. Na dan izbora za Savjet mladih povučeno je pet kandidatura te je time sabotiran postupak odabira novog sastava Savjeta zbog nedovoljnog broja kandidatura, pojasnio je Ukalović. Dodao je da se to dogodilo, prema informacijama kojima raspolaže, zbog nesuglasica između predsjednika SDP-a i predsjednika Foruma mladih.


– Kako se takva situacija ne bi ponovila, Mladež HDZ-a će idući put poslati 11 kandidata jer je to jedina garancija da će Savjet biti osnovan. Ovim potezom želimo spriječiti da još jedan u nizu mnogih unutarstranačkih sukoba u SDP-u, utječe na formiranje Savjeta mladih grada Rijeke. Ne očekujemo i ne želimo da bude izabrano 11 kandidata HDZ-a jer smatramo da Savjet mladih mora biti mjesto pluralizma. To je tijelo u čijem radu ne participiraju isključivo političke stranke, već je i nevladin sektor jednako važan dio. U ovoj situaciji on je, vjerojatno, i najveća žrtva. Pozivamo Forum mladih SDP-a da ne opstruira izbor članova Savjeta, odnosno da pokažu odgovornost prema svim mladima našega grada – poručio je Ukalović.