Zgrožena bešćutnošću

Mirni Međimorec prekipjelo: Korzo 35 – kuća strave i užasa, a nikoga nije briga

Ljiljana Hlača

Foto: Ivica TOMIĆ

Foto: Ivica TOMIĆ

Mirna Međimurec na jučerašnjoj je konferenciji za novinare ukazala na problem razbijenog stakla na ulaznim vratima tog objekta, zatim na beskućnika koji boravi u prostoru, ali po njenim riječima i na nerad odnosno na nebrigu ovlaštene osobe ove zgrade koja je zadužena da preko upravitelja naruči popravak stakla



RIJEKA Zgrada na adresi Korzo 35, preko puta gradske kavane Filodrammatica, je kuća strave i užasa, a policija ne čini ništa u zaštiti javnog reda, mira, života, imovine i poduzetničke aktivnosti građana – smatra Mirna Međimurec koja je na jučerašnjoj konferenciji za novinare ukazala na problem razbijenog stakla na ulaznim vratima tog objekta, zatim na beskućnika koji boravi u prostoru, ali po njenim riječima i na nerad odnosno na nebrigu ovlaštene osobe ove zgrade (podaci poznati redakciji op.a) koja je zadužena da preko upravitelja naruči popravak stakla. Međimurec ne zna tko je upravitelj zgrade, a navodno novo staklo zgradu bi došlo nekoliko tisuća kuna i novci nisu problem.


Rijetkost je da se sazivaju konferencije za novinare zbog ovakvih problema, no Mirni Međimurec koja je najmoprimac u tom objektu je prekipjelo; po njoj za spomenute probleme ni policija kao ni ovlaštena osoba do sada nisu ponudili nikakvo rješenje.


– Ova zgrada više od 20 godina ima razbijeno staklo na ulaznim vratima, priča svoju priču Međimurec. Zbog toga i kada su zatvorena, automatsku bravu može svatko otvoriti i to tako da se provuče ruka kroz razbijeni dio i aktivira se brava. Sve to je iskoristio i jedan beskućnik koji nam se uvukao na međukat objekta. Beskućnik je ispočetka dolazio kasno, a sad dolazi sve ranije i sve kasnije napušta zgradu. S obziromna to da su u toj zgradi poslovni prostori – jako je neugodno kada ga klijenti – jer on leži na betonu – moraju preskakati. Isto tako tu je naravno i strah; nitko ne zna kako će on reagirati, veli nam naša sugovornica koja se brine za svoju sigurnost.




Kada se Međimurec obratila policiji s ovim problemom, od nje je dobila samo informaciju da ako osoba ima prebivalište u Rijeci, njoj nitko ništa ne može i da skitnja nije kazneno djelo. Od ovlaštene osobe dobila je obećanje da će se popraviti staklo na vratima – ali do sada ništa.


– Duboko sam zgrožena ovakvom bešćutnošću institucija, pojedinaca i pitam se u kakvom mi to društvu živimo, zaključila je za kraj Međimurec.