Smradišćina

‘Marišćinom nas trujete’: Stanovnici Marčelja prosvjedom zatvorili Riječki karneval

Portal Novilist.hr

Foto KESM

Foto KESM

Željeli smo poslati poruku Gradonačelniku grada Rijeke kao je krajnji je čas da prestane glumatati nedodirljivog vođu i počne rješavati probleme građana, ističu u Kriznom eko stožeru Marišćina



RIJEKA Stanovnici Marčelja sinoć su, kao neprijavljena grupa, zatvorili veliku završnu povorku Riječkog karnevala, noseći transparente i maske kojima su upozoravali na svakodnevno trovanje smradom, koje trpe sa smetlišta Marišćina.


Na Korzo su se spustili nakon što su Halubajski zvončari kolom i zvonjavom po tradiciji zatvorili karneval. Ovaj prosvjed, kojim je obilježen završetak karnevala u Rijeci organizirala je udruga Krizni eko stožer Marišćina zajedno s mještanima.


– Organizirali smo prosvjednu akciju kako bi još jednom cjelokupnu javnost, nadležne institucije, a posebno Gradonačelnika grada Rijeke Vojka Obersnela potaknuli na rješavanje problema centra za gospodarenje otpadom Marišćina.




Riječki je gradonačelnik predstavnik grada koji ima 41% suvlasničkih prava i obaveza u tvrtki Ekoplus d.o.o. koja upravlja postrojenjem na Marišćini, a uporno godinama ignorira probleme u radu tog centra kao što je jučer ignorirao i našu prosvjednu akciju.


Okrenuti glavu od problema i praviti se da ne postoje osnova je politike trenutnog gradonačelnika koja je grad Rijeku dovela do ruba ekonomske, financijske, demografske i ekološke provalije.


Željeli smo poslati poruku Gradonačelniku grada Rijeke kao je krajnji je čas da prestane glumatati nedodirljivog vođu i počne rješavati probleme građana kojima je dozlogrdila ekonomska, ekološka i financijska pustoš koju im donijela njegova ekipa koja na lokalnoj razini desetljećima rastače imovinu i budućnost svih nas, poručio je Upravni odbor Udruge Krizni eko stožer Marišćina.