Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
25. siječnja 2020.
Presica vijećnika Mosta

Mandić i Kukuljan pozvali vijećnike da ne podrže zaduženje za 'Galeb'

 Petra Mandić i Josip Kukuljan / Snimio Damir ŠKOMRLJ
Petra Mandić i Josip Kukuljan / Snimio Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 19. srpanj 2019. u 20:39 2019-07-19T20:39:47+02:00

Potrebno je ukazati na katastrofalno planiranje i provođenje projekata u Gradu Rijeci te se ovoj vlasti ne smije i ne može vjerovati. Ukoliko se ovom odlukom poveća ukupno zaduženje, Grad Rijeka više nema prostora u proračunu za sve ono za što se Most zalaže, a to je smanjenje prireza, cijena komunalnih usluga, vrtića i produženog boravka i povećanje naknada za novorođene itd, rekla je Mandić

RIJEKA  Pozivamo vijećnike da ne podrže zaduženje za »Galeb«, jer već sad su troškovi višestruko veći nego se najavljivalo, a koliki će tek biti, to nitko ne može ni pretpostaviti, izjavili su u ime Mosta Petra Mandić i Josip Kukuljan, uoči nove sjednice Gradskog vijeća.

Po njima, odluka bi mogla i pasti jer ako Lista za Rijeku i Marinko Koljanin budu sada glasali za zaduženje, tada će biti riječi o »gnjusnoj političkoj korupciji«.

- Potrebno je ukazati na katastrofalno planiranje i provođenje projekata u Gradu Rijeci te se ovoj vlasti ne smije i ne može vjerovati. Ukoliko se ovom odlukom poveća ukupno zaduženje, Grad Rijeka više nema prostora u proračunu za sve ono za što se Most zalaže, a to je smanjenje prireza, cijena komunalnih usluga, vrtića i produženog boravka i povećanje naknada za novorođene itd, rekla je Mandić.

- Za sve navedeno što bi omogućilo bolji i kvalitetniji svakodnevni život Riječana neće biti novaca jer obnova »Galeba« neće koštati 44 milijuna kuna, nego vrlo vjerojatno dva do tri puta više.Most na to ne pristaje i svatko tko pristane izdaje interes građana Grada Rijeke, rekla je Mandić.

- Da su znali planirati, Rijeka bi već odavno imala novi autobusni kolodvor! - rekla je na kraju.

Po njima, Obersnel ovim pokazuje da želi konzervirati prošlost i politički parazitirati na njoj, ali ako pak želi odati počast industrijalizaciji koja se razvila u to vrijeme, neka se posveti dovođenju modernih industrija u Rijeku, a neka se ostavi obnavljanja kojekakvih ruzina, zaključili su. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.