Ružan prizor

MUMIFICIRANI ŠTAKORI NA CESTI Glodavce na Zametu nema tko ukloniti

Ljiljana Hlača

Na fotografijama se vide lešine glodavaca, a neki su već dobro »modificirani i mumificirani«

Na fotografijama se vide lešine glodavaca, a neki su već dobro »modificirani i mumificirani«

– Štakori su izmigoljili s obilnom kišom koja je padala sredinom mjeseca. Tada je, zbog začepljenja oborinske odvodnje, intervenirala gradska služba koja je otvarala šahte i nešto čistila – kaže nam čitatelj, upozoravajući da nitko ne reagira, iako su u blizini vrtić i škola



RIJEKA  Tko je zadužen za zbrinjavanje lešina štakora koje se mogu vidjeti po cesti i nogostupu na Zametu oko nebodera u Ulici Ivana Ćikovića Belog 8a i 8b – pita se jedan naš čitatelj, ustupajući nam fotografije koje ukazuju na ovaj nelijep i neobičan prizor.Na fotografijama se vide lešine glodavaca, a neki su već dobro »modificirani i mumificirani«, što od kotača automobila, što od sunčanog vremena.– Štakori su izmigoljili s obilnom kišom koja je padala sredinom mjeseca. Tada je, zbog začepljenja oborinske odvodnje, intervenirala gradska služba koja je otvarala šahte i nešto čistila – kaže nam čitatelj, upozoravajući da nitko ne reagira, iako su u blizini vrtić i škola.


Ovo nije prvi put da građani ukazuju na problem glodavaca. Posljednju dojavu smo dobili početkom prošlog mjeseca. Građani su nam tada dojavili da, zbog izmjene starih kanalizacijskih cijevi, stanovnici na Vežici, u blizini Ulice Ede Starca, također imaju sličan problem, samo što je u tom slučaju bila riječ o živim štakorima, koji trčkaraju po dvorištima.Za taj problem zadužena je Dezinsekcija i deratizacija Rijeka koja po pozivu izlazi na teren, ali našeg je čitatelja iznenadio da njihov izlazak na teren i postavljanje otrova mora platiti i to iznosi, kaže nam, 300 kuna plus PDV. Inače, u slučajevima kada se uoči mrtva životinja na javnoj površini najprije treba obavijestiti komunalnu službu, koja onda uklanja lešinu putem higijeničarske službe Veterinarske stanice Rijeka.