Reakcija

Lučka uprava o cijeni ograde na Rivi: Cijelo opremanje Adamićevog gata stajalo je 692.052 kune

Portal Novilist.hr

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



Na pressicu Radničke fronte, koja je pozvala na što brže uklanjanje sporne ograde postavljene po riječkoj Rivi reagirala je Lučka uprava Rijeka. Naglašavaju da Radnička fronta barata s neistinitim informacijama.


Oni su, naime, na konferenciji za novinare iznijeli podatak po kojem metar ograde košta 10.000 kuna, a Lučku upravu pozvali da otkriju imena izvođača radova postavljanja ograde na riječkoj rivi, te da objasne na što se točno potrošio iznos od 862.500 kuna s PDV-om.


Prenosimo reakciju Lučke uprave:




– Ukupni trošak opremanja Adamićevog gata koji uključuje i izradu sidrenog sustava za trinaest vezova za brodove do 18 metara iznosi 692.052,000 + PDV.


Investicija je financirana vlastitim sredstvima Lučke uprave Rijeka i obuhvaća izradu projektne dokumentacije, ugradnju anela u obalu, sidrene blokove, lance i škopce za sidreni sustav, ronilačke radove, postavljanje ormarića za opskrbu brodova strujom i vodom, vodoinstalaterske radove, te radove za odvajanje obalnog ruba od parkirališta i postavljanje zaštitne ograde i kamenih vaza za cvijeće.


Postavljena oprema ima montažni karakter i ne predstavlja čvrsti trajni objekt, reagirala je Lučka uprava.


Članovi Radničke fronte pozvali su nadležne da u što kraćem roku uklone ogradu sa riječke rive kako bi se otvorio slobodan prostor za šetnicu na raspolaganje stanovnicima grada.