Imenovanje

Kostrenski vrtić opet ima šeficu, za v.d. ravnateljicu imenovana Bruna Rubinić

Barbara Čalušić

Nakon što Općinsko vijeće Kostrene nije uspjelo imenovati v. d. ravnateljicu, Prosvjetna inspekcija naložila je Upravnom vijeću da to učini pa je sada na čelu vrtića njegova djelatnica



KOSTRENA Bruna Rubinić nova je vršiteljica dužnosti ravnateljice Dječjeg vrtića »Zlatna Ribica«. Nakon što Općinsko vijeće Kostrene na svojoj posljednjoj sjednici nije potvrdilo prijedlog Upravnog vijeća vrtića koje je predložilo Katarinu Bevandić, Općina Kostrena obratila se prosvjetnoj inspekciji koja je obavila nadzor u vrtiću.


– Nadzor je obavljen i Upravnom vijeću vrtića naloženo je da odmah izabere vršitelja dužnosti. Upravno vijeće sastalo se isti dan i jednoglasno odabralo Brunu Rubinić za vršiteljicu dužnosti te je obavljena primopredaja dužnosti, potvrđuje predsjednik Upravnog vijeća Dječjeg vrtića »Zlatna ribica« Željko Linšak.


Na posljednji natječaj za ravnateljicu kostrenskog dječjeg vrtića prijavile su se Nadežda Jakšić Aldin, Sandra Krstačić i Katarina Bevandić, inače odgojiteljice u Dječjem vrtiću »Zlatna ribica« te Snježana Planinić, odgojiteljica u Dječjem vrtiću Rijeka. Niti jedna od njih nije dobila većinu glasova Upravnog vijeća vrtića koje je tada predložilo Katarinu Bevandić kao vršiteljicu dužnosti, no taj prijedlog nije dobio podršku većine vijećnika u Općinskom vijeću.




Sada je Prosvjetna inspekcija naložila Upravnom vijeću da se novi natječaj za izbor ravnatelja objavi u roku od 30 dana. Kako kaže Linšak, ponavljanje natječaja u veljači već je u planu od ranije, te bi natječaj trebao biti objavljen najkasnije polovicom veljače, pa se očekuje da bi se konačan prijedlog novog ravantelja kostrenskog vrtića na izglasaanju na sjednici općinskog vijeća trebao naći u ožujku.


Premda u kostrenskoj oporbi, konkretno u Uniji Kvarnera i u HDZ-u, ističu da ravantelja vrtića može imenovati općinski načelnik kao što je, uostalom, imenovana i dosadašnja ravnateljica »Zlatne ribice« Jasminka Pribanić, aktualni načelnik Dražen Vranić na posljednjoj je sjednici općinskog vijeća ustvrdio da je odluka njegove prethodnice Mirele Marunić koja je kao načelnica sama imenovala dosadašnju ravnateljicu – nezakonita.


– Načelnik ne odlučuje o izboru ravnatelja vrtića, ravnatelja bira Općinsko vijeće, tvrdi i Linšak.


Prema njegovim riječima, izbor Brune Rubinić za vršiteljicu dužnosti, logičan je izbor, s obzirom da se radi o osobi koja u vrtiću dugi niz godina radi kao pedagoginja i dobro poznaje cijeli kolektiv.


– Osim toga, radi se o osobi koja je dosad bila zamjenica ravnateljice i više od šest mjeseci mijenjala je dosadašnju ravnateljicu kad je bila na bolovanju, ističe Linšak.