Župan

Komadina traži. ‘Neka država otkupi 3. maj od Uljanika i spasi ga’

Tihana Tomičić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Očekujem od premijera da pripremi međuvarijantu, onaj drugi spasilački kredit, da se kupi bar pola godine vremena, pa uostalom država može otkupiti dionice 3. maja od Uljanika, i nastaviti raditi, rekao je Komadina



RIJEKA Župan Zlatko Komadina komentirao je današnju odluku Trgovačkog suda u Rijeci o ponovnoj odgodi stečaja 3. maja te još jednu odgodu Vlade o bilo kakvoj odluci o budućnosti 3. maja i Uljanika.


– Evidentno je da su teške odluke pred Vladom, ali dosad uglavnom nije činila ništa, i ako se tako nastavi doći će do nekontroliranog stečaja i ova Vlada će biti grobar 3. maja, rekao je na to Komadina.


Razgovarao sam s Plenkovićem na krovu KBC-a, rekao je župan, te dodao: »Sve se ovo moglo prevenirati, jer izvješća su dobivali na mjesečnoj bazi, pa makar onda kad je gđa. Dalić porije 17 mjeseci obavještena o stanju. Od tada se priča o strateškim partnerima, ali ništa se ne događa.




Nečinjenje je grijeh struktura. Očekujem od premijera da pripremi međuvarijantu, onaj drugi spasilački kredit, da se kupi bar pola godine vremena, pa uostalom država može otkupiti dionice 3. maja od Uljanika, i nastaviti raditi. To sam rekao Plenkoviću.


A točno je i da Uljanik nije dosad jedini bio restrukturiran, Puljani isto zaslužuju još jednu šansu. A Trgovačkom sudu čestitam na hrabrosti na odluci o odgodi stečaja. Ova Vlada si ne bi trebala dopustiti da si nadjene titulu grobara brodogradnje«, rekao je Komadina.


– Novac je najviše ispario u lošim ugovorima, gdje se na 10 brodova »pojelo« dva do tri, ocijenio je.


Ali želim vjerovati da svi zajedno želimo oporavljati gospodarstvo, a ne da sve što je bolesno, umjesto da liječimo, amputiramo, zaključio je Komadina.