Složno za bakarski kraj

Koalicija stranaka ‘SDP-PGS-HSU-HSS Građani za svoj Grad Bakar’ izlazi na mjesne izbore 1. srpnja

Sanja Gašpert

Koalicija istaknula kandidature za pet VMO-u – Bakar, Hreljin, Krasica, Škrljevo i Zlobin / Snimio Ivica TOMIĆ

Koalicija istaknula kandidature za pet VMO-u – Bakar, Hreljin, Krasica, Škrljevo i Zlobin / Snimio Ivica TOMIĆ

Zalažemo  se za veće ovlasti i transparentnost vijeća mjesnih odbora, više ulaganja u mjesta i građane, a na uštrb Industrijske zone na Kukuljanovu –  kazao je, između ostaloga,  predsjednik  SDP-a Bakra i vijećnik  Elis Jakovčić



BAKAR »Složno i odgovorno za bakarski kraj« moto je koalicije stranaka SDP-PGS-HSU-HSS Građani za svoj Grad Bakar, kojima se predstavlja na izborima za vijeća mjesnih odbora na bakarskom području, što će biti održani u nedjelju, 1. srpnja, a za koje je spomenuta koalicija istaknula kandidature za pet VMO – Bakar, Hreljin, Krasica, Škrljevo i Zlobin.


– Naš program zalaže se za veće ovlasti i transparentnost vijeća mjesnih odbora, više ulaganja u mjesta i građane, a na uštrb Industrijske zone na Kukuljanovu, izgradnju kanalizacijskog sustava, turizam i ekologiju, zapošljavanje po stručnosti i kvaliteti, a ne po podobnosti, veću brigu o mladima, ali i starijima, kao i pravedniju socijalu. S obzirom na strukturu naše jedinice lokalne samouprave – više mjesta u zaleđu, tražit ćemo povratak tajnica u VMO jedanput ili dva puta tjedno – kazao je predsjednik bakarskog SDP-a i vijećnik u Gradskom vijeću Bakra Elis Jakovčić, koji je poručio svojim sugrađanima da u nedjelju izađu na izbore, ali da »ne biraju one koji dižu ruku za nova zagađenja, nove koksare i luke za rasute terete«, misleći pri tome na plutajući LNG terminal u Omišlju. Građani Kvarnera su rekli ne ekološkoj bombi na Kvarneru, a ljudi koji ne slušaju glas građana koji su ih izabrali, nisu opcija i ne zaslužuju novo povjerenje – kazao je Jakovčić.


Njegova stranačka kolegica, također bakarska vijećnica Tamara Kojić, upozorila je kako 50 posto izbornog povjerenstva čine zaposlenici Gradske uprave Bakar što, dodala je, stvara probleme oporbenim strankama.




– Stječe se dojam da i u ovom segmentu gradskoj vlasti ne odgovara opozicija, a brojni problemi, poput blokiranja pristupa za popunjavanje aplikacija imenima predloženih kandidata, kao i neadekvatnih informacija, dovode do situacije da u ovom sadašnjem izbornom procesu nažalost ostajemo bez liste za jedan mjesni odbor – kazala je Kojić.


Nositeljica liste za VMO Bakar, PGS-ovka Katarina Benić, istaknula je ekološke probleme koji su, kazala je, stoljetni – od Čađare, Cementare, Koksare, danas Luke za rasuti teret, neriješene kanalizacije, »a naš gradonačelnik Tomislav Klarić s vladajućim HDZ-om dovodi u naš Kvarnerski zaljev opasnog zagađivača, LNG, koji će uništiti floru i faunu«. Benić je, također, kazala kako nedostatak građevinskih terena dovodi do iseljavanja Bakrana, nedostaje sadržaja za rekreaciju, osobe s invaliditetom imaju poteškoća pri dolasku na javne površine, starije osobe trebaju volontere, nema banke i javnog bilježnika u Bakru.


Novinarima se obratila i Mirjana Perković iz HSS-a, nositeljica liste za VMO Krasica, koja je istaknula potrebu izgradnje staračkog doma, ali i realizaciju planiranih projekata socijalne skrbi, dok je tajnik bakarskog PGS-a Željko Vukonić upozorio na višegodišnje probleme s kamenolomom u Škrljevu, kao i nepostojanje kanalizacije u Bakru. Mi nismo protiv nekoga na vlasti, nego smo za određene, dobre i kvalitetne programe koji će donijeti boljitak bakarskom kraju i njegovim ljudima – kazao je Vukonić.